Publicitat
Comunicació · 5 de Juny de 2017. 09:49h.

La Vanguardia diu prou

El diari adverteix que el referèndum unilateral "no trobarà cap suport rellevant a Europa"

La Vanguardia diu prou

Javier Godó, amb Mas, en una foto d'arxiu

El diari La Vanguardia ha publicat aquest diumenge l'editorial "Encara hi som a temps" a favor del diàleg entre la Generalitat i el Govern espanyol i en contra d'un referèndum unilateral perquè considera que "no trobarà cap suport rellevant a Europa, digui el que digui la voluntariosa propaganda de la Generalitat".

El rotatiu, que reparteix culpes entre els uns i els altres, exposa que "demà mateix es podria constituir una comissió parlamentària sobre Catalunya, a la qual el president de la Generalitat podria anar a explicar-se" al Congrés i recorda que el PDECat ho "va incloure en el seu últim programa electoral".

En aquest sentit, exposa que això suposaria "la "suspensió de la via unilateral i deliberació d'un any en el Congrés a la recerca de solucions", però critica que "s'ha optat per la consigna suïcida del 'tenim pressa'".

"Arribats a aquest punt -assenyala-, el Govern de la Generalitat es disposa a convocar un referèndum unilateral que xoca frontalment amb la Constitució del 1978" i afegeix que "més greu encara és el propòsit d'aprovar la denominada llei de desconnexió amb l'oposició lligada de mans".

El diari del grup Godó apunta que "aquesta llei, el contingut exacte de la qual es desconeix, pretén establir la planta jurídica de la independència. Un text normatiu que podria canviar la vida de set milions de catalans es pretén aprovar per sorpresa, sense que els partits de l'oposició el puguin conèixer i esmenar amb la deguda antelació".

"Llegida des de Brussel·les, Berlín o París, una iniciativa d'aquesta mena pot col·locar l'independentisme català a la casella dels populismes. Un xoc frontal amb la Constitució, quan hi ha marge per a la discussió en el Parlament espanyol. Una iniciativa unilateral, sense el suport de la majoria de la societat. Secretisme i penalització de l'oposició. El despropòsit és evident", remarca.

També manifesta que "els governants de Catalunya es troben davant una hora històrica, no hi ha dubte d'això" i adverteix que "es troben a quinze minuts d'empènyer el país que tant diuen estimar cap a un carreró sense sortida. Poden acabar enviant l'autogovern de Catalunya contra les roques, reforçant les posicions més immobilistes".

Finalment, assenyala que "encara hi ha temps per rectificar. Hi ha marge i oportunitat per portar la qüestió de Catalunya al Congrés i des d'allà buscar-hi solucions. Aquesta és la via que seria aplaudida a la Unió Europea".

"Però aquesta via exigeix intel·ligència i generositat. La necessària generositat d'un Govern espanyol que no s'atreveix a reconèixer l'amplitud de la dissidència catalana. La necessària intel·ligència d'uns governants catalans obligats a reco­nèixer que no hi ha una majoria social per a l'aventurisme. Encara hi som a temps", conclou.

39 Comentaris

Publicitat
#37 Xexo, Premia, 06/06/2017 - 06:57

Que si que el venezolano maduro se fotografio con la estelada no digais que no tienen apollo

#36 Karhu, Bcn, 05/06/2017 - 21:18

Desde que la zarzu, la casa del feudalisme, li va recordar els posters firmats que li van donar, i els xecs que reb gracies a ell, que hi ha un que te mes comte que mai. Divertit llegir als sobrevivents amb la seva peculiar sutilesa. Pel reste, com el periodico, el pais... shan deixat caure tots cap un mateix canto, alguns mes, alguns menys...

#31 Fígaro, Barna, 05/06/2017 - 18:30

Ahora el medioconde este nos viene a decir que el referendum no es apoyado en Europa, después de llevar cuatro años mareando la perdiz con el proces. ¡Qué asco de tipejo!

#31.1 Karhu, Bcn, 05/06/2017 - 21:19

Un recordatorio escrito de que es parte de la españa feudal provoco esto. No te parece sospechoso? Te parece correcto influenciar asi a los medios? Oye, eres hijo del feudalismo español, no te puedes mostrar contrario al el!

#31.2 George, Alt Camp, 06/06/2017 - 15:25

Karhu estúdiate un grado en Historia en la UOC por las tardes : eso d repetir mil veces el sistema "feudal" español no cuela, nen. Siempre estais fabricando "neologismos" secesionistas y repitiéndolos hasta la saciedad para infectar el debate: STOP NEOLENGUA SECESIONISTA !

#29 Juvenal, Upper Gratallops, 05/06/2017 - 15:08

S'acaba la festa i tenim a un munt de viatgers de la tercera edat amb els billets a Ítaca esperant que vingui el vaixell per portar-los a la terra promesa. El problema es que a hores d'ara ni hi ha vaixell, ni hi ha capità i ni el temps acompanya. Hem temo que s'hauran de conformar amb un viatget a Mallorca...

#28 Jordi Perpinyà, Perpinyà (Catalunya), 05/06/2017 - 14:15

L'associació Drets ha presentat una denúncia a la Fiscalia Provincial de Barcelona contra l'usuari de Twitter Jorge Larios (@ArmyLDH) per un delicte penal d'incitació a l'odi i a la violència contra persones o grups pel seu origen nacional. "I el pitjor de tot: ni un sol català mort" a l'atemptat de Manchester.