Publicitat
Comunicació · 20 de Març de 2017. 13:38h.

La Vanguardia, esquinçada per la meitat

El director, Màrius Carol, i la columnista 'estrella', Pilar Rahola, s'enganxen a la tertúlia de Rac-1

El director de La Vanguardia, Màrius Carol, i una de les principals columnistes del diari del grup Godó, Pilar Rahola, s'han enganxat durant la tertúlia del programa El món a Rac-1 pel full de ruta del Govern i la seva aposta pel "referèndum o referèndum".

Rahola ha defensat la reforma del reglament del Parlament per aprovar la Llei de desonnexió i ha dit que "els representants del sobiranisme, que són majoria, intenten defensar-se davant una situació permanent d'agressió". "Subverteixen la normativa del Parlament", ha denunciat Xavier Sardà.

La periodista ha reconegut aleshores que el "mètode no m'agrada" i ha afegit que "m'agradaria un Estat que digués 'us permeto votar, però us seduiré perquè us quedeu'". Tanmateix, ha remarcat que "quan t'estressen i et porten al córner, quan porten als tribunals a la presidenta del Parlament i a l'expresident de la Generalitat, quan porten als tribunals a membres de la Mesa... què caram voleu que facin?"

Màrius Carol ha recordat llavors que "hi ha una sèrie de gent que ens hem quedat sense discurs, però perquè no ens l'han comprat cap dels dos costats". "Davant d'uns amb el garrot i els altres amb la revolució dels somriures, els que volíem transitar per aquí no hi podem passar i el que em preocupa és el que estan disposats a fer els uns i els altres", ha exposat.

"Què vol dir 'referèndum o referèndum'? Fins a on està disposat a arribar? Això és el que hauria de dir en aquest article", ha dit en referència al text conjunt de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras. "La sensació és que aquest full de ruta, que a vegades es va canviant, a mi em fa molta por. Em produeix una sensació de vertigen", ha constatat.

Rahola li ha recordat que el procés català ha arribat en el punt en el qual ha arribat després d'un procés molt assenyat". "Quina és l'alternativa?, ens posem de genolls?", li ha demanat la columnista al director de La Vanguardia.

Carol ha denunciat que "alguns agents polítics plantegen que hem de fer un Maidan". "Crec que algú es pensa que això és Kíev i a Kíev fa un fred que pela. Aquí s'ha plantejat ocupar places...", ha lamentat. "Ningú ha fet la comparativa amb Ucraïna", ha rebutjat Pilar Rahola.

Màrius Carol li ha replicat que "això hi ha dit gent del PDECAT i ERC en reunions". "No han utilitzat el terme Maidan? Vols que t'ho tregui?", ha insistit Carol a Rahola, que ha defensat que si no es permet el referèndum "es farà el que s'hagi de fer".

"Tenim el dret a saber el que s'ha de fer", ha insistit el periodista a l'escriptora, que ha apuntat que "crec que la gent sortirà al carrer". "Jo crec que l'obligació moral d'algú com tu que creu molt amb l'independentisme és saber el que ve ara, però quina broma és aquesta? Hi ha uns paios aquí que us portaran la felicitat... Una mica de seriositat!", ha exigit.

Finalment, Rahola i Carol han discrepat per la celebració del referèndum. La columnista ha defensat que "el següent pas és fer el referèndum" i que l'única manera de frenar-lo és amb la "intervenció" de l'Estat. El director de La Vanguardia, en canvi, creu que "no" es farà.

Màrius Carol i Pilar Rahola
Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#34 Smicht de Platja, Cuni, 22/03/2017 - 08:53

La Rahola se le ha subido a la parra al Carol.
Quina grasia escolti.

#33 gurguri, barcelona, 21/03/2017 - 14:54

Pilar Rahola siempre se alinea con las gestas del "Mesias"inhabilitado y a otros "talibanes" del independentismo.MARIUS CAROL, siempre sabio y prudente ,no quiere ponerse al lado de esta gente que lleva a todos los catalanes al abismo.

#32 Oscar, barcelona, 21/03/2017 - 14:10

Aiii Carol Carol, cada dia més botifler...vigila que Catalunya no perdonarà als traïdors.

#31 Galderic, Barcelona, 21/03/2017 - 10:13

Home, Don Màrius, Mario para los amigos ", al servei del Régimen. Està a un pas de fer un Galinsoga.
La Vanguardia Española torna a ser el que era, ni les subvencions del govern català serveixen perquè sigui un diari homologable a capçaleres de diaris d'estats democràtics.

#30 Sandro, Girona, 21/03/2017 - 07:02

Creo que Marius Carol, por lo que dice esperava una oferta del Estado o del PP, no le gusta el proceso independista pero tampoco le gusta la opción de eso y nada. Y es muy posible que haya mucha gente en esa brecha