Publicitat
Comunicació · 21 d'Abril de 2020. 10:30h.

La Vanguardia fa tard

Semàfor vermell a la portaveu del Govern per primer cop d'ençà de l'inici de la pandèmia a mitjans de març

La Vanguardia fa tard

La Vanguardia ha dedicat a Budó un semàfor vermell per "donar per fet que en una Catalunya independent el coronavirus no hi hauria causat tants morts". "Una afirmació extemporània quan la gestió de la Generalitat no està exempta d'errors”, valoren.

A més, en el seu editorial, lamenten les paraules de Budó i assenyalen que "pressuposar que en una Catalunya independent s'haguessin fet les coses millor és una opinió respectable. Tan respectable com ho seria una opinió de signe contrari. Però perquè una de les dues fos alguna cosa més que una opinió caldria argumentar-se i provar-la de manera concloent".

"Recordarem, en aquest sentit, que la gestió de la Generalitat davant el coronavirus ha estat en ocasions millorable. Que fins a l'entrada en vigor de l'estat d'alarma, Catalunya gaudia de plenes competències en matèria de salut", apunten.

budosemafor.jpg

"Que va ser en l'exercici d'aquestes competències quan es van retallar els recursos destinats a la sanitat pública, amb gran celeritat i cofoisme. Que es va decidir mantenir aquestes retallades quan va arribar una etapa de progressiva recuperació econòmica. I que se seguia disposant de tals competències quan es va consolidar i es va considerar tàcitament acceptable una xarxa de residències de gent gran que no s'ha sabut controlar de forma adequada", afegeixen.

"Ahir mateix, entrant ja en la sisena setmana de confinament, es va iniciar el repartiment -anunciat a bombo i platerets per la Generalitat- d'un milió i mig de màscares ... Fins que al poc l'operació es va veure interrompuda per la caiguda de la sistema informàtic. Les coses es podrien haver fet millor", consideren.

El diari conclou que "aquesta crisi no hauria de ser plantejada com prioritàriament política, excepte per aquells que per interès així ho desitgen. Siguem conscients que no sortirem d'ella amb les armes encasquillades de vells conflictes que ja van revelar el seu alt cost i la seva esterilitat. Sortirem amb seny, com més millor".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 electra, Barcelona, 21/04/2020 - 21:31

La vanguardia tots sabem com gira i des de que han cambiat al director pitjor. Serà millor no comprar-la més. Al Marius Carol valia la pena llegir-lo a l'actual director no val la pena.

#8 Albert, BCN, 21/04/2020 - 15:09

Cataluña despierta poco a poco del procesismo despues de una borrachera de indapandensia, la resaca va a ser de ordago, de paso que van a pedir la mascarilla de un solo uso aprovechen para comprar alka seltzer

#7 Charly, Barcelona, 21/04/2020 - 14:43

Pues esta ejecutiva agresiva ha sido seleccionada entre els i les millors.

#6 DaniD, Barcelona, 21/04/2020 - 14:27

Qué hay de raro? Como sabemos todos, La Vanguardia i el Grupo Godó pasaría penurias económicas si no fuera por los 8 millones de euros que le regalamos todos los catalanes (la mayoría contra nuestra voluntad) por gracia y obra del Govern de los fanáticos e inútiles indepes.

#5 Numerio, Barcelona, 21/04/2020 - 13:38

La muerte cerebral se puede dar por muchos y variados motivos. Y en algunos casos, por increíble que parezca permite que el sujeto o sujeta pueda hablar y moverse.