Publicitat
Comunicació · 22 de Març de 2015. 17:44h.

La Vanguardia fitxa un escriptor proper a la CUP

Julià de Jòdar substitueix Sánchez Piñol

La Vanguardia fitxa un escriptor proper a la CUP

Julià de Jòdar, en una imatge d'arxiu

L’escriptor Julià de Jòdar (Badalona, 1942) s’ha estrenat aquest diumenge com a col·laborador habitual del diari La Vanguardia, per substituir Albert Sánchez Piñol en l’habitual espai d’opinió que publicava cada setmana. “Per què hem arribat fins aquí” és el titular de l’article publicat avui, en el qual fins i tot admet que “quan em van proposar que col·laborés en aquest diari, vaig sentir una vaga inquietud” per com transmetre els seus pensaments als lectors.

De Jòdar, en efecte, és proper a la Candidatura d’Unitat Popular (CUP). L’escriptor va publicar al novembre del 2012 un llibre, escrit juntament amb David Fernández, que sota el títol de ‘A cop de CUP’ narra els orígens i el projecte de la ja formació política.

A banda, va formar part de la llista electoral per Barcelona a les darreres eleccions al Parlament. De forma simbòlica, juntament també amb l’exjugador del FC Barcelona Oleguer Presas, l’escriptor va ocupar el lloc 84 tancant la llista.

També és habitual que mitjançant el seu compte personal a twitter comparteixi amb els seus seguidors piulades i comentaris fets des dels diferents comptes de la CUP, a banda d’haver participat en actes i xerrades al costat del diputat David Fernández.

Julià de Jòdar és un escriptor en llengua catalana i autor de la trilogia L'atzar i les ombres, formada per les  novel·les L'àngel de la segona mort, El trànsit de les fades i El metall impur. A banda, ha col·laborat regularment en diferents mitjans de comunicació.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#15 Joan, bcn, 23/03/2015 - 08:52

Si LV va "convidar" a marxar en Pinyol, per què no hauria de fer el mateix ben aviat amb en Julià de Jòdar? Tret naturalment que en Julià faci el que es veurà obligat a fer: funambulismes impossibles, ergo: autocensura. De moment en el primer article, ja ha començat a justificar-se. Una pena.

#14 Josep Mª Costa Costa, PEDREGUER, 23/03/2015 - 07:43

Sóc un valencià de soca-rel catalana amb 81 anys.
Quan vaig tornar a València vaig llegir la trilogia de Julià i em va agradar força. Es tractava d´un gran escriptor que narrava de l´espai fora de la ciutat. Recorde que la trilogia la va elogiar Gimferrer. Per tant aire respirable a L.V.!

#13 angelito, bnarcelona, 23/03/2015 - 00:25

El primer artículo está a la altura de los de Piñol. Un bodrio infumable, con un final que invita a decir a les mestresses de casa, ai, quina gràcia, aquest home, diu que potser ferà de Julià de Jòdar, per tenir lectors.

#11 Casper, Bcn, 22/03/2015 - 19:54

Bien lo dice el refranero españññolazo, Mas vale un jodar en la mano que ciento de raholas de vuelo rastrero.

#10 jordi, ,, 22/03/2015 - 19:48

Eso es mentira. Todo el mundo sabe que en las CUPs nadie piensa. Todo es víscera y espardeñas.