Publicitat
Comunicació · 1 de Març de 2020. 12:13h.

La Vanguardia gira cap a Esquerra

Jordi Juan relleva Màrius Carol a la direcció

La Vanguardia gira cap a Esquerra

Jordi Juan, en una imatge d'arxiu

El diari La Vanguardia anuncia en la seva edició d’aquest diumenge el relleu de l’actual director, Màrius Carol, per Jordi Juan com ja s’havia anunciat setmanes enrere. Carol passa a ser conseller de direcció i Jordi Juan, fins ara vicedirector, assumeix les regnes definitivament.

Jordi Juan es un periodista ben vist per Esquerra que, després d’haver treballat a gairebé tota la premsa barcelonina (Diari de Barcelona, El Periódico, El País) va aterrar a La Vanguardia el 1992 provinent de El Observador, un diari impulsat per Lluís Prenafeta -Vicent Sanchis va ser-ne el darrer director- per fer la competència a La Vanguardia.

El 2009 va marxar a Spanair -amb Ferran Soriano de president- per fer de director de comunicació i després de diverses iniciatives empresarials va tornar al grup Godó el 2015 per fer-se càrrec de l’edició digital. Amic personal de l’expresident d’ERC, Joan Puigcercós, havien practicat l’excursionisme plegats, inclòs el Pedraforca.

Jordi Juan substitueix Màrius Carol, que va ser nomenat després de l’etapa de José Antich -que va donar suport a Artur Mas i el procés- per redreça el rumb del diari. Carol no només va reequilibrar la línia editorial -Pilar Rahola escriu ara a la quarta plana d’opinió- sinó que va apostar per Pedro Sánchez com a solució al conflicte català enfront de PP-Ciudadanos-Vox. Fins i tot va assistir al darrer debat d’investidura a Madrid.

La Vanguardia sempre ha nomenat directors amb bones relacions amb el poder: Francesc Noy durant els governs de Jord Pujol, Joan Tapia amb el PSOE a la Moncloa, José Antich quan va arribar Aznar -just una setmana després de la majoria absoluta de l’any 2000, encara que després va evolucionar cap a posiciones sobiranistes- i Màrius Carol arran de l’aplicació del 155.

El comte de Godó, Javier Godó, en el seu parlament a la redacció ha destacat els èxits “fulgurants” del diari, segons explica el propi rotatiu. Jordi Juan, per la seva banda, ha destacat l’equip humà per fer front a l’“evolució” que necessita el diari.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Ramon, Maraesme, 01/03/2020 - 22:05

Atenció!! Aquest Sr tenia molta afinitat amb el Buch quant era president de lACM, quedaven per fer cafès i el contractaven per fer cursos
Que investiguin lACM que trobaran de tot i de tots.. Molts dels polítics acomiadats Homs, Cuminal, Coromina, lhan cobrat de lACM sense treballar-hi

#7 Pere, Barcelona, 01/03/2020 - 20:57

VANGUARDIA ,= LADRONES
devolver todas las subvenciones.
Lameculos, cuenta historias ,!!!!!!

#6 Joc, Riudoms, 01/03/2020 - 16:59

Hala a llegir prensa de madrid que es superplural i objectiva he estimats colons lerrouxistes.

#6.1 Pepita de Riudecols, Riudecols, 01/03/2020 - 18:30

Estimat Joc, ja sé que esteu acostumats a dir el que hem de fer els que no pensem com vosaltres però jo seguiré lleguint el que em surti de la patata. Ah, i colona ho serà ta mare.

#6.2 Neferu, Barcelona, 01/03/2020 - 20:49

#6

Quítate la barretina. Dale a tus neuronas la oportunidad de airearse

#6.3 Pere, Barcelona, 01/03/2020 - 21:00

EL IDIOTA QUE SE HA DE IR ERES TU.

#5 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 01/03/2020 - 15:37

La Vanguardia es com Deu Nostre Senyor.

No se li han caigut mai els anells per canviar de samarreta a meitat del partit si els dolents son mes nombrosos que els altres. Ells sempre al costat correcte de la historia. Perque com fervorosos creients que son saben que qui mana es el que paga

I ara toca ballarli l´aigua a la confraria de Fray Botijo

#4 Neferu, Barcelona, 01/03/2020 - 13:36

Por eso dejé de comprarla. Por darle más importancia a la subvención de la Generalitat que a la objetividad periodística. En Catalunya cuesta encontrar un periódico objetivo que no haya sucumbido al dinero del procés.