Comunicació · 2 de Setembre de 2022. 12:20h.

La Vanguardia oblida que Cambray desobeeix el TSJC

'Semàfor verd' per al conseller malgrat no aplicar el 25% de castellà a cap escola

La Vanguardia oblida que Cambray desobeeix el TSJC

La Vanguardia ha atorgat aquest divendres un 'semàfor verd' al conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray, per la seva gestió al capdavant del Departament, malgrat que Cambray desobeirà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El diari elogia la figura del conseller perquè "l'última proposta de 170 milions d'euros que Educació ha portat a la taula de negociació amb els sindicats per reduir una hora lectiva del professorat ha afavorit la necessària pau social".

Tanmateix, Josep Gonzàlez-Cambray ha anunciat aquest mateix dijous que desobeirà el TSJC i cap centre escolar de Catalunya respectarà l'ordre d'impartir un 25% de les hores lectives de classe en castellà.

A més, el Departament d'Educació ha errat, un any més, amb la FP. A falta de menys d'una setmana per començar el curs escolar uns 20.000 estudiants no sabran si finalment tenen plaça per una FP fins a finals del mes de setembre.

Tots aquells que s'han quedat sense plaça tenen una nova oportunitat durant aquest mes, tanmateix, si finalment aconsegueixen accedir-hi, no serà fins pràcticament l'octubre -un mes més tard de l'inici del curs- quan comencin la seva formació. Un problema que es repeteix respecte a l'any passat.

El curs anterior, la manca de places va esdevenir un nou inconvenient per la Generalitat en matèria educativa, fins al punt que el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, va haver de sortir del pas -ja durant el mes de setembre- i va assegurar que "cap alumne que vulgui estudiar FP es quedarà sense plaça als estudis de Grau Mitjà".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Soloesmiopinion, Tabarnia, 02/09/2022 - 20:18

Lo que no olvida la Vanguardia, es que las subvenciones no son gratis.

#8 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 02/09/2022 - 18:32

Lo que no olvida nunca La Vanguardia es la gran cantidad de dinero que recibe de esta Generalitat.
¡Está el la vanguardia de los chupadores!

#7 Jordi br, L'H, 02/09/2022 - 16:31

Cambray no pot ser el conseller de només el8% de catalans, que volen eliminar el català del panorama. Gràcies a l'immersio català i castellà porten molts anys convivint. Que un jutge polititzat no Posi les seves mans amb el que Vol el 90% dels catalans

#7.1 Marc de Vich, Vich, 02/09/2022 - 18:45

Si en todas las elecciones no superáis ni el 30% del censo, ¿de dónde sacas el 90%? Antifa no hagas más el ridículo. que te han regalado hoy, unas placas solares para tu torre que luego te van a pagar el 40% por formar parte de la compañía eléctrica de ERC. Nos vamos a quedar a oscuras y lloraremos para que nos la venda Aragón a precio de oro c

#7.2 Jordi br, L'H, 03/09/2022 - 13:40

Solo los radicales antidemocráticos os oponeis a la inmersión. Sois el 8%. En Pedralbes i Sarrià no hay indepes Chato, la vieja burguesía es ka que se llevó las sedes sociales

#5 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 02/09/2022 - 14:03

El color del semáforo lo pone quien pone el dinero. Los políticos independentistas desprecian profundamente a la prensa y no la entienden como eso que está entre su gobierno y los ciudadanos, sino como un poder corrupto que tiene como objetivo acabar con ellos. Sus enemigos, vamos, por eso mentirles es su obligación moral.

#4 Neferu, Barcelona, 02/09/2022 - 12:53

Es que las subvenciones, el vil metal, tienen la propiedad de actuar sobre la memoria para olvidar aquellas cosas que pongan en peligro la compra de la ética, la dignidad, la profesionalidad, y voluntades. Poderoso Don Dinero.