Publicitat
Comunicació · 23 de Febrer de 2011. 14:07h.

'La Vanguardia' planeja sortir en català el 3 de maig

La nova secció comptarà amb 10 periodistes i 2 lingüistes

'La Vanguardia' planeja sortir en català el 3 de maig

Portada de 'La Vanguardia' d'avui

L'edició catalana de La Vanguardia podria sortir el 3 de maig, segons ha sabut e-notícies de fonts de l'empresa. El Grup Godó, editor d'aquest diari barceloní, ha pres la decisió definitiva de treure al mercat l'esmentada edició en llengua catalana, una vella reivindicació de sectors catalanistes.

El director del diari, José Antich, ja va fitxar temps enrere el subdirector de l'Avui David González per a supervisar un projecte en el que fa més de sis mesos que s'hi treballa. Ara s'hi ha afegit el periodista Rafael Jorba després del seu pas pel Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Jorba tenia excedència per càrrec públic i, complerts els sis mesos de rigor en acabar el seu mandat, es va incorporar al nou projecte. També la periodista de Cultura Rosa Maria Piñol, entre altre personal de la casa. Al capdavant de la secció que s'encarregarà de l'edició en català, que comptarà amb 10 periodistes i 2 lingüistes, estarà Magí Camps.

L'empresa està acabant d'ultimar tota la qüestió lingüística. Fonts consultades per e-notícies han explicat que "el nostre model de català no serà el d'El Periódico". El diari del Grupo Zeta, que es va avançar a La Vanguardia en fer una edició en català, ha rebut sovint crítiques de sectors especialitzats, fins i tot intel·lectuals, perquè va optar per un català light, molt light en definitiva.

L'edició catalana de La Vanguardia pot sacsejar el panorama de la premsa en català dominat fins ara per l'Avui-El Punt i el diari Ara d'altra banda. Godó era precisament accionista de l'Avui, juntament amb José Manuel Lara i l'ICF, però va vendre la seva participació al grup Hermes, editor d'El Punt. Cultura 03, i altres accionistes privats, també ho han intentat amb el diari Ara.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 Francesc, Barcelona, 25/02/2011 - 16:41

Cal plantar cara davant l'espoli fiscal. Cal que es publiquin les balances fiscals cada any. Cal que tinguem capacitat recaptatòria. Fa més de 30 anys que subvencionem el PER andalús i TGV que no són rendibles.

#49 Francesc, Barcelona, 25/02/2011 - 16:39

al que tothom sigui cnscient de l'espoli fiscal. Pensi el que pensi. Voti el que voti. Parli com parli. Han vongut un milió tres-centes mil persones en pràcticament set anys! Ens enfonsar tiots si no hi fiquem el coll a exigir que s'arrangi la situació.

#48 Francesc, Barcelona, 25/02/2011 - 16:36

Kropotkin,´passa que és Catalunya qui subvenciona mitja Espanya, que no engega o no vol engegar. Aquesta és la gran subevenció, una subvenció brutal, escandolosa. I ens empobrim i empobrim nosaltres més i més. Los catalanes tienen que venir aquí -Madrid- cada año a por alpiste". ÉS just?

#47 Kropotkin, Vic, 24/02/2011 - 20:14

Recorte del 10% en Sanidad Pública pero sigue el derroche de subvenciones a fondo perdido a los periódicos para que se catalanicen. La Generalitat ya les comprará los miles de ejemplares en catalán que no puedan vender. El que quiera Sanidad que se haga de una Mutua de alguien de CiU.

#46 joan, Girona, 24/02/2011 - 15:55

Luís, has d'aprendre molt encara, segueix llegint.