Publicitat
Comunicació · 23 de Setembre de 2010. 17:28h.

'La Vanguardia' prepara l'edició en català pel febrer

El diari ha reactivat el projecte que havia congelat per la crisi econòmica

'La Vanguardia' prepara l'edició en català pel febrer

Javier Godó, editor de 'La Vanguardia'

La direcció del diari La Vanguardia té previst treure l'edició en català el proper mes de febrer del 2011, segons han informat a e-notícies fonts del rotatiu català. La Vanguardia va contractar aquest estiu a l'exsubdirector de l'Avui David González per, entre altres funcions, realitzar la planificació i avaluació del projecte de sortida de l'edició catalana del diari.

Aquest projecte va quedar inicialment congelat a conseqüència dels efectes de la crisi econòmica, i ara s'ha tornat a reactivar amb la intenció de convertir-lo en una realitat el proper mes de febrer. De tota manera, les mateixes fonts han especificat que no es tracta d'una "data oficial", sinó que es treballa amb aquest objectiu, és a dir, que encara no s'ha establert una data concreta.

La idea de fer una edició en català de La Vanguardia -com ja fa El Periódico- es una vella iniciativa que va revelar el 2008 el director de comunicació del grup, Màrius Carol, en un acte a la Ramon Llull. Carol va fer l'anunci en l'acte de presentació del conveni entre el Grup Godó i la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 cat, bcn, 27/09/2010 - 13:07

Ara que treuran el diari "Ara" aquests no volen perdre mercat. A mi que no m'hi esperin. No han demostrat mai voluntat ni respecte per als catalnoparlants. Només van a la pela.

#25 John, Barcelona, 25/09/2010 - 14:13

Una gran noticia encara que serà una edició redactada en espanyol com la de El Períodico el Público i traduïda al català amb un munt de faltes, fet que empobreix la llengua i la fa artificial....

No obstant, més val català amb faltes que no català!

#24 Laia, BCN, 24/09/2010 - 14:06

Benvinguda sigui la iniciativa. Qualsevol avenç en la implantació i ús de la llengua pròpia del país, ha de ser benvinguda, encara que practiqui l'espanyolisme en català.

#23 Manel, Lleida, 24/09/2010 - 12:05

I també el regalaràn com l'edició en castellà a l'entrada de piscines municipals (Lleida) o al Aqualeon? Que mes dona, si reben subvencions.

#22 fetge, manresa, 24/09/2010 - 10:36

gARA