Publicitat
Comunicació · 1 de Maig de 2021. 09:29h.

La Vanguardia reclama indults a canvi de res

Presses per si hi ha un canvi a la Moncloa

La Vanguardia reclama indults a canvi de res

El diari La Vanguardia ha tornat a reclamar aquest dissabte els indults per als dirigents independentistes condemnats pels fets del procés en un l'editorial titulat "Accelerar els indults". El rotatiu, com ja ha fet en diverses ocasions, considera que l'indult seria "un pas endavant" i el demana "com més aviat millor".

El rotatiu que dirigeix Jordi Juan, tot i que lamenta que "els progressos registrats cap a l'indult han estat, a efectes pràctics, escassos" considera "una notícia positiva" que el Tribunal Suprem reactivi l'elaboració del dictamen sobre aquesta qüestió un cop passades les eleccions a la Comunitat de Madrid. "Sempre amb l'anhel d'accelerar la concessió de l'indult, ens alegrem que el Suprem torni ara al dictamen" apunten.

"L'actual Govern espanyol ha exhibit major propensió al diàleg que el que va encapçalar Rajoy. Els condemnats en el judici pel procés porten tres anys a la presó. I l'anomenat conflicte català segueix causant estralls en la nostra societat. És urgent avançar per resoldre-ho. I un indult constituiria un pas endavant en aquesta direcció. Com més aviat, millor" conclouen.

La Vanguardia ja es va mostrar partidària d'indultar els dirigents independentistes condemnats pels fets del procés per tal de tornar a la "normalitat política" en l'edició del passat 5 de desembre, l'endemà que el Suprem revoqués el tercer grau als dirigents independentistes.

En l'editorial 'Tercer grau revocat', el rotatiu, malgrat admetre que els condemnats van pretendre "violentar l'ordre legal", va manifestar que "tot això pertany ja al passat" i que "la prioritat és ara trobar una sortida a la crisi que ens acosti a una relativa normalitat política".

"La permanència a la presó dels condemnats en el judici del procés hauria d'abreujar-se al màxim, en la mesura que això sigui possible" van reclamar des del rotatiu del grup Godó, que consideren que l'empresonament dels presos independentistes "és un factor de distorsió i rancúnia en el dia a dia de la política".

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#26 bejota, bcn, 04/05/2021 - 17:28

LE PREGUNTÉ A PERE ARAGONES "SI HABRIAN TENIDO " COLLONS " DE HACER UN 1-O EN RUSIA , CHINA O USA" Y, NO SUPO QUÉ DECIR. EN ESTOS PAISES , "LA VANGUARDIA" ESTARIAN FUSILADOS.

#25 M Pilar, Barcelona, 02/05/2021 - 22:45

¿qué problemas resolvería el indulto? ¿los de todos los catalanes? o ¿solamente los de los dirigentes independentistas que se irían de rositas, porque "llevan tres años en prisión" como quien dice: es que son inocentes, no, no lo son, rompieron con la Constitución y el Estatut y nos estan llevando a desastre. ¿Qué se creen en La Vanguardia?

#24 bejota, bcn, 02/05/2021 - 17:03

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#23 Ergebnis, Guaxington, 02/05/2021 - 14:29

Aquesta colla d'estaquirots encara no han copsat que a Waterloo hi ha un tio que se n'està fotent d'ells?, a casa nostra el millor que pots fer quan veus que pinta malament, és cardar el camp mentre recomanes als babaus que tornin "a la feina".

#21 Laughter, L'H - España, 02/05/2021 - 12:40

En este disparate histórico que es el "prusés", nunca tan pocos hicieron tanto daño en tan poco tiempo. Y aún hay gente como el Jordi Juan que solo ve la subvención. En menudo panfleto se ha convertido la Vanguardia, periódico al que por cierto estuve suscrito durante más de 20 años, hasta el día del editorial conjunto en que me di de baja.