Publicitat
Comunicació · 5 de Gener de 2014. 11:05h.

La Vanguardia redueix el procés sobiranista a "conflicte intern espanyol"

"Apagada ETA, la qüestió catalana s'està convertint en un gran condensador de tensions i malhumors"

La Vanguardia redueix el procés sobiranista a "conflicte intern espanyol"

Una imatge de la portada de 'La Vanguardia' d'aquest diumenge

La Vanguardia redueix el procés sobiranista a Catalunya a "conflicte intern espanyol", tal i com titula en la seva portada de l'edició d'aquest diumenge.

En pàgines interiors, en una crònica signida per Enric Juliana, titulada "L'ànsia espanyola al divan d'Europa", s'analitzen alguns dels principals focus de debat polític a l'Estat espanyol.

En aquest sentit, s'indica que "la problemàtica interna espanyola es projecta a les pantalles d'Europa amb una intensitat que no es veia des de finals dels anys setanta i la primera meitat dels vuitanta", en relació a la situació a Catalunya, l'evolució de l'economia estatal o al "declivi" d'ETA.

També assenyala que a l'espera de les eleccions europees, "la qüestió catalana es converteix en una inèdita gimcana diplomàtica". "La qüestió catalana s'internacionalitza, des de Barcelona i des de Madrid", afegeix.

"Apagada ETA, la qüestió catalana s'està convertint en un gran condensador de tensions i malhumors, no se sap si per a benefici futur dels ciutadans de Catalunya", remarca.

Juliana destaca que "mai com ara la qüestió catalana havia estat tan present a les capitals europees. La tramesa de memoràndums al cos diplomàtic per establir una posició sobre temes delicats no és una novetat".

De manera que recorda que "així es va fer durant els preparatius de la guerra de l'Iraq, i amb procediments d'urgència, durant les hores posteriors als terribles atemptats de Madrid el març del 2004".

Per la periodista, es fa una "doble projecció de la pel·lícula Catalunya al Cinema Eurpa. Versió doblada al castellà per José Manuel García-Margallo i versió original amb subtítols en anglès a càrrec d'Artur Mas".

Publicitat
Publicitat

94 Comentaris

Publicitat
#51 BEJOTA, BCN, 08/01/2014 - 16:23

Llorenç Badiella es el director del Servei d´Estadística Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona...dice que ese 11 de septiembre salieron, "siendo generosos" entre 500.000 y 600.000 personas a la calle. Así lo cuenta en La Vanguardia

#50 Josep M, Barcelona, 07/01/2014 - 10:41

Aquest article o el semàfor verd fa uns dies al Ministre de l'Interior són mostres de quina serà la línia editorial després del recent canvi de director. Són lliures de prendre un o altre posicionament, però sembla clar que el temps no ha esborrat a La Vanguardia el costum de canviar de jaqueta.

#49 narcisa, La Seo de Urgel, com el PePé Antic, jajs, 06/01/2014 - 17:53

La Vanguardia Española ho redueix tot a xuclar de dues mamelles, la catalana i l'ecscañola... i perquè les vaques lleteres no en tenen 69, de mamelles, sinó s'inventarien altres cuentus (de su conde godofredo i de su prinsipito de la tercera edat Marianus Carol),

#48 BEJOTA, BCN, 06/01/2014 - 17:06

Segons una enquesta d'El Mundo, la secessió de Catalunya només té un suport del 12,3% a nivell nacional, i el 35% a Catalunya. Un 48,1% aposta per que el líder nacionalista "convocarà" (no celebrarà) el referèndum independentista;

#47 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 06/01/2014 - 13:46

l'altre dia li donava un vot de confiança a la Vanguardia, però amb aquest article demostra un cop més que ja no hi ha res a fer. S'ha convertit en un medi espanyolista, el que tocaria que fessin des de Madrid ens ho fem des de casa, mentre a Madrid ens insulten. Ens ho hem de fer mirar això.

#47.1 cònsolEU, Europa, 06/01/2014 - 15:45

La mentalitat de l'ambaixadorCAT, maniquea, demagògica i sectària, incapaç d'entendre el punt de vista de l'adversari sense faltar al respecte, és prou representativa d'un sobiranisme català tancat, infantil i provincià, a l'alçada intel·lectual del nacionalisme espanyol del PP i similars

#47.2 Centre reformista liberal, BCN, 06/01/2014 - 17:08

Totalment d'acord, consol. Al final tots dos bandols hauran de cedir (unionistes i independentistes) i vindran a la tant denostada tercera via, que serem els que acabarem desencallant aquest enrenou de nassos.

#47.3 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 06/01/2014 - 19:30

La tercera via? Per les tres vies us donaran.el PP, el PSOE, Ciutadans i UPD, el defensor del Pueblo, totes les altres autonomies (café para todos) i el Tribunal Constitucional.