Publicitat
Comunicació · 3 de Juliol de 2008. 22:34h.

La Vanguardia refà les relacions amb el PSC

Bolaño visita el diari després del "no pararé hasta joderte" al periodista Jordi Barbeta

La Vanguardia refà les relacions amb el PSC

Toni Bolaño, amb José Montilla

La Vanguardia ha refet les relacions amb el PSC després de la topada entre el director de comunicació de Presidència, Toni Bolaño, i el redactor en cap de política, Jordi Barbeta. Barbeta va ser un dels convidats, dimarts passat, a un contacte informatiu off the record del president de la Generalitat, José Montilla, amb alguns periodistes abans del proper congrés del PSOE. La trobada va consistir en un dinar a la Casa dels Canonges, la residència oficial del President, al costat del Palau.

A més, Bolaño ha visitat aquest dimarts la seu de La Vanguardia a la Diagonal de Barcelona i s'ha reunit amb el director adjunt, Jordi Juan. El director de comunicació de Montilla i el redactor en cap del diari encara van mantenir un altre enfrontament mesos després, durant una recepció oficial, quan suposadament li va dir "estás muerto" en el sentit professional del terme. La nova etapa entre La Vanguardia i el Palau de la Generalitat es produeix amb rumors sobre un eventual relleu de Barbeta -mal vist pel PSC i per ERC- al capdavant de la informació política arran del retorn a Barcelona de Cristina Sen, que fins ara feia informació política a Madrid, però fonts del diari han assegurat que la periodista només s'incorpora a la secció sense que hi hagi previst fer cap relleu. Les mateixes fonts han restat importància a la visita de Toni Bolaño "perquè no és la primera visita que fa".

Bolaño i Barbeta van mantenir un enfrontament telefònic que va transcendir quan el redactor en cap del diari ho va explicar a la seva columna dels diumenges. El 18 de març de l'any passat va revelar que "el día en que se publicó en La Vanguardia el contenido del documento del abogado del Estado, el director de la oficina de Comunicació de la Presidència de la Generalitat, Antonio Bolaño, habló por teléfono con el periodista que firmaba la información y que firma esta columna. Empezó con acusaciones, de las acusaciones pasó a los insultos a los que ya nos tiene acostumbrados a los que nos dedicamos a esto y cuando ya parecía que se había quedado "a gusto", al menos eso dijo, pasó directamente a las amenazas: "Te juro que no voy a parar hasta joderte", dijo entre otras cosas. Todo por publicar un informe "antiguo" del Gobierno amigo en el que apenas se hacía referencia al tripartito. A saber qué ocurrirá el día en que alguien les critique por lo que hacen o por lo que no hacen... Con esta inseguridad ciudadana es difícil trabajar, pero algunos no servimos para otra cosa, así que no tenemos más remedio que hacer frente al maccarthismo local... con más periodismo.

El mateix Jordi Juan va publicar un article uns dies després, el 20 de març, en el que explicava que "a esa misma hora, Bolaño advirtió también a un subdirector del diario con iniciar una campaña contra el grupo editorial en el que trabaja. 'Vamos a ir por vosotros. Os vamos a hundir. No nos llaméis en tres semanas porque nadie va a estar a vuestra disposición", añadió. El mismo mensaje, categórico y contundente, fue transmitido a un miembro de la sección de Política. ...".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Ramón, Cardona, 04/07/2008 - 21:03

m´agrada molt aixó de la clau, oi Esquerra??? NO FEU SOROLL, NO OS FEU NOTAR, NO SIGUI QUE PERDEU LA MENJADORA aquestos sociates manen com si tinguessin la majoria absoluta...

#16 Foc, CAT, 04/07/2008 - 13:44

Aquesta és LA CROSTA SOCIALISTA...

#15 Xesc, Tarragona, 04/07/2008 - 13:06

No és gens estarny. El Periódico es cuida sol, no necessita ningú. Ara toca mimar la Vanguardia. I la resta no cal trencar-s'hi les banyes que són minoritaris.

#14 Manel, Sant Carles, 04/07/2008 - 13:04

quins el.lements aquesta gent sociata tant i tant "demócrata". o ets amb ells o contra ells. així­ entenen la seva democrácia,es carreguen en Bassas i ara volen fotre fora en Barbeta..nomès volen llepaculs i Esquerra s´ho mira, ells ja cobren

#13 Dídac, bcn, 04/07/2008 - 11:07

Haurien de reflexionar el diari monarquic, perque no hi ha monarquies a Italia,França?potser perque perpetuar conquestes de territoris per rao de conys reals o invasions militars,es cosa del passat?I el psc qui hi ha darrera del manifiesto:el 90% del 30S?