Publicitat
Comunicació · 24 de Desembre de 2014. 11:30h.

La Vanguardia 'repassa' Sala i Martín

L’economista es va equivocar amb un tuit i el diari li torna

La Vanguardia 'repassa' Sala i Martín

Xavier Sala i Martín

La Vanguardia ha retret un tuit a l’economista Xavier Sala, que acusava el diari de cometre un “error de principiant”, i ha manifestat que “pot estar tranquil: no hi va haver error de principiant, sinó càlcul minuciós dels efectes sobre els contribuents”.

El diari recorda que l’economista “va escriure dilluns un tuit referit a la informació d’aquest diari sobre l’efecte de l’adaptació per la Generalitat a l’última reforma fiscal en el qual es llegia: ‘Diari seriós cometent clàssic error de principiant: confondre impostos mitjans amb marginals’”.

El rotatiu, a l'apartat 'La Segona', remarca que “va publicar que les rendes amb bases més baixes, fins a 12.450 euros, pagarien més a Catalunya en comparació amb les comunitats que apliquessin el model de referència del Ministeri d’Hisenda. I les rendes mitjanes, entre 30.000 i 175.000, pagarien menys”. 

Finalment, exposa que “va arribar a aquesta conclusió després dels corresponents càlculs, incorporant els diferents trams, és a dir, tenint en compte que el tipus mitjà que paga un contribuent és sempre inferior al marginal màxim de l’últim tram. A més, en el cas de les bases més baixes, només hi ha un tram”.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#33 Manel, Bcn, 26/12/2014 - 14:31

Sala Martin hauria de centrar-se en la reconquesta del Barça com escolanet de Laporta. Per això, la manera de fer de tots dos és ideal i imbatible. Però com va dir Castells al Ara referint-se a Sala Martín, la defensa poc rigorosa dels arguments independentistes fa més mal que bé.

#31 Laura, Bcn, 26/12/2014 - 14:07

En Sala Martin, que tuiteja immediatament posant els pics a totes les is, podria tenir el coratge de dir: "perdón, me he equivocado, no volverá a ocurrir porque a partir de ahora haré los números antes de meterme con alguien".

#30 Carlos Gomez, Bcn, 26/12/2014 - 12:46

Este ilustre y sobreexcitado intelectual del insulto deberia explicar porque la Historia Oficial de los Heroes Catalanes omite sus extensas e intensas colaboraciones con la FAES aznarias.
La locuacidad de este hombre es sesgadamente selectiva.

#29 Arnau, Barcelona, 26/12/2014 - 00:48

Què es pot esperar d'un tipus tan pedant i enamorat de si mateix com aquest!

#28 Eusebi, Bcn, 25/12/2014 - 21:55

S'ha de reconèixer que la repassada de La Vanguàrdia es elegantíssima.