Publicitat
Comunicació · 8 de Febrer de 2014. 12:14h.

La Vanguardia retalla el poder de Jordi Barbeta

El redactor en cap de Política depèn ara d'una antiga subordinada

La Vanguardia retalla el poder de Jordi Barbeta

Jordi Barbeta parlant amb el Secretari General de Presidència, Jordi Vilajoana, al Parlament

El redactor en cap de Política de La Vanguardia, Jordi Barbeta, depèn ara de dues dones: la subdirectora Isabel Garcia Pagan i la directora adjunta, Maria Dolores García, després del nomenament del nou equip directiu a càrrec de Màrius Carol. Es dona la circumstància que Isabel Garcia Pagan, que procedeix d'Europa Press, estava fins ara a les ordres del propi Barbeta.

María Dolores García, per la seva banda, abans de treballar al diari del grup Godó va treballar a El Periódico de Catalunya, primer a la secció de Coses de la Vida i després com a redactora en cap de Política. És llicenciada en Periodisme i en Ciències Polítiques i té un postgrau en Aplicacions Multimèdia.

Carol va presentar dimarts passat el seu equip format pels directors adjunts Enric Juliana i Miquel Molina; Llàtzer Moix, subdirector; els adjunts al director David González, Enric Sierra i Albert Gimeno; Álex Rodríguez, director adjunt; Manel Pérez, subdirector; Isabel Garcia Pagan, subdirectora, i José Alberola, subdirector.

Jordi Barbeta Barcelona, 1956), considerat proper a CiU, és el responsable de Política de La Vanguardia. Llicenciat en Periodisme, Publicitat i Relacions Públiques, compatibilitza la seva activitat periodística amb el de la docència a la Universitat Ramon Llull.

El juny del 2011 el consell professional del La Vanguardia, ja va donar un toc d'atenció al redactor en cap de política per unes paraules que el periodista va dedicar al director de comunicació del Grup Godó, Màrius Carol, ara director, per una crònica publicada al diari el passat 8 d'abril.

El periodista manifestava, en una informació sobre Artur Mas, que "Marius Carol va intentar després fer-se el graciós com a moderador sense advertir que és millor caure en gràcia".

El consell professional va considerar aleshores "vergonyós" que Barbeta "parlés d'aquesta manera al presentador de l'acte". A més, durant la reunió amb la direcció del diari, el consell va afegir que "les pàgines del diari no són lloc per a disputes personals".

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#34 pablo, Badalona, 12/02/2014 - 23:49

Creo que a la vanguardia va perdiendo poco a poco adeptos, almenos en el kiosco donde voy cada vez hay mas ejemplares del dia empaquetados pues Màrius Carol está volviendo a postulados en contra de la consulta, cuando se vayan Marc-Alvaro, Barbeta y Sala-Martin se convertirá en un panfleto vulgar.

#33 ramon, barcelona-c, 10/02/2014 - 13:50

En M.Carol no passarà a la historia però si a la llista de catalans disposats a col.laborar amb aquells que volen fer desapareixer del mapa Catalunya.Aquest noi don rellevancia al mes o menys intrascendent i amaga el que es essencial .Una de les noves subdirectores es una anticatalana declarada.

#32 Mariona Tremosa, Mataró, 10/02/2014 - 13:00

El Sr. Barbeta és un palmero de CiU i aquesta li ha agraït repetides vegades la seva ?dedicació?, incloent-t?hi la col?locació de la seva filla Núria a la Generalitat com a alt càrrec, encara que no sàpiga fer la O amb un canuto i la tinguin sense fer res. Aquesta és la Catalunya real....la Cataluny

#31 Eugeni, Cambrils, 09/02/2014 - 20:01

Quina llàstima. Després de'n Juliana és el que m'agrada més

#30 pers, tortosa, 09/02/2014 - 13:20

La Vanguardia? un gran diario de centro-derecha europeo,donde uno puede opinar.No la vergüenza de los extremados ABC y EL MUndo que se tienen ambos por líderes y que carecen de comentarios,(lo más interesante ahora en un periódico) por las trabas que ponen.Esta es la España que nos quieren imponer