Publicitat
Comunicació · 21 de Març de 2012. 16:41h.

La Vanguardia retalla en col·laboradors

El diari prescindeix, entre d'altres, de Josep Maria Cortès o els ninotaires Ventura & Coromina i KAP

La Vanguardia retalla en col·laboradors

Imatge d'una portada del suplement Dinero

El diari La Vanguardia ha decidit retallar en col·laboradors per fer front a la crisi, segons ha sabut e-notícies. Entre els afectats hi ha el periodista Josep Maria Cortès, que feia les Cròniques burgeses al suplement de Dinero dels diumenges, i els ninotaires Ventura & Coromina i KAP, a més d'alguns articulistes d'opinió.

Aquesta decisió s'emmarca dins les mesures d'austeritat del diari per fer front a la crisi. De fet, el passat mes de juny la direcció de La Vaguardia Edicions SL, que pertany al Grup Godó, va presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a extingir 90 contractes de treball de l'àrea d'Administració i Gestió.

Un mes més tard, l'empresa va prohibir als redactors del diari els trasllats per a cobrir les rodes de premsa en taxi. En una carta als treballadors, afirmaven que "els desplaçaments ordinaris que es produeixen en la mateixa ciutat -Barcelona o Madrid- seran en transport públic". "Serà revisat -afegia- el quilometratge anòmal que s'anava abonant a redactors i col·laboradors".

D'altra banda, es deia a la carta que "a partir de l'1 de juliol, el Grup Godó aplicarà una nova política de viatges en el conjunt de mitjans que, en essència, suposa prescindir del pont aeri i substituir-lo per vols regulars, anticipar el màxim possible les reserves, així com unificar la categoria dels hotels: tres estrelles de cadenes com NH o AC".

L'empresa també informava que "s'extingiran o es reduiran dràsticament els compromisos econòmics excessius. La mitjana global d'aquesta retallada es fixa en el 10%, sense que en cap cas resultin afectats els col·laboradors estructurals del diari". I alertava que "seran rescindits alguns contractes de col·laboració", com ha passat ara.

D'altra banda, el consell professional de La Vanguardia va sol·licitar el passat mes d'agost als redactors que aportessin "idees sobre despeses que podrien estalviar-se a la seva secció -o al diari-, així com informació de retallades aplicades o projectades que no considerin assumibles".

En aquest sentit, consideraven que, "atesa la situació econòmica descrita per la direcció, efectuar retallades en la despesa de la redacció -així com en altres àrees de l'empresa- és una mesura raonable" i creia que "això s'ha de fer d’una manera en què no resulti malmesa la qualitat del diari ni la moral de la redacció".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Manolo, Barcelona, 23/03/2012 - 10:15

Comenté otro día que LV va a la quiebra Después de 40 años dejé de leer el Diario del Sr Conde, por convertirse en el BOE del Gran Timonel
De todas maneras, le pago con las subvenciones que le da CIU por los favores recibidos
El Director actual es de lo peor que ha pasado por la casa
Es una lástima

#12 Papitu, Sant Pol, 22/03/2012 - 16:28

Ventura i Coromina era de lo millor del punyetero diari. els seus acudits eren únics !

#11 Jaume, Badalona, 22/03/2012 - 14:18

Aviam si foten fora també a la Rahola,que domes fa que promocionar els seus llibres sobre el seu fill comprat hi l'altre amb el Cuni de 8dtv

#10 luca, bcn, 22/03/2012 - 13:21

en un pais on nomes hi han un index de lectura del 37%, qué voleu?
o es subvencionen, o es converteixen en elitistes o moren.

#9 Lector de La Vanguardia, Palafrugell, 22/03/2012 - 10:19

A mi un que no m'agrada es l'Almela. Les entrevistes de la contraportada són vergonyoses sempre. I a la tele sembla que fa un apostolat en favor de la pobra llengua espanyola, tan castigada, i sempre amb aquest posat de bon xicot, la gazmoñeria.

#9.1 Magda , Girona, 22/03/2012 - 13:14

A mi tampoc, cap d'ells, però a més a més fixeu-vos: 9 de cada 10 entrevistats a la Contra de La Vanguardia Española són jueus... perquè serà?.