Publicitat
Comunicació · 22 d'Agost de 2019. 10:35h.

La Vanguardia s'acosta a Esquerra

"Des de fa més d'un any els guia el pragmatisme"

La Vanguardia s'acosta a Esquerra

L'editorial del diari La Vanguardia critica el full de ruta plantejat pel president de la Generalitat, Quim Torra, i el contraposa amb el "pragmatisme" d'Esquerra, que ha apostat pel "diàleg i la democràcia".

"Torra proposa, creiem que de manera equivocada i irresponsable, avivar la foguera catalana amb la llenya de la confrontació oberta", sentencia i veu "descoratjador que els qui, com Torra, han de representar tots els ciutadans creguin que compleixen amb el seu deure cridant a la confrontació".

El diari diu que la proposta plantejada pel president "reincideix en els errors comesos pel sobiranisme el 2017". "Són propostes de perillós i accidentat recorregut, que ja llavors van acreditar la seva precipitació", afegeix.

El rotatiu del grup Godó explica que "fonts d'ERC consultades per La Vanguardia van reaccionar a la proposta de Torra indicant que aquest gran embat només seria acceptable si vingués acompanyat d'una gran majoria social, que no té" i apunta que "no és estrany que els republicans es manifestessin d'aquesta manera".

En aquest sentit, subratlla que "des de fa més d'un any els guia el pragmatisme i han optat per una via, com recordava dilluns el seu líder Oriol Junqueras, que prioritza el diàleg i la democràcia, i no pas l'unilateralisme". "Això últim no s'ha d'interpretar necessàriament com a debilitat o conformisme", remarca.

Malgrat que el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, va anunciar que portarien el Govern espanyol als tribunals per l'impagament de les bestretes del sistema de finançament de les comunitats autònomes, La Vanguardia no veu aquesta decisió com "un pols o un desafiament a l'Estat".

Finalment, assenyala que aquesta decisió és un "altre intent de qüestionar un sistema de finançament autonòmic que forces de tot signe polític consideren caduc i que requereix una reforma urgent".

"Tampoc no ens sembla inoportuna l'hora triada per fer aquest anunci, quan el Govern de Pedro Sánchez afirma no poder abonar, mentre continuï en funcions, el que es deu a les comunitats; i quan els governs dretans d'Andalusia o Madrid impulsen retallades fiscals que acabaran penalitzant, de manera indirecta i negativa, altres comunitats, conclou.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 M. Pilar, barcelona, 22/08/2019 - 17:26

O sigui, no aproven els pressupostos presentats pel govern Sánchez, amb l'excusa dels "presos polítics". No recolcen la investidura, i ara denuncien al gobierno perquè no els avança pagaments. Molt pragmàtics, dialogants, demòcrates... Jo diria que posen una espelma a Déu i una altra al Diable... Ja veus Junqueras!

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 22/08/2019 - 16:09

Per pasta el conde geperut es capaç de fer un duet amb el Valtonyc si cal.

Us imagineu ? Seria fantastic, la nostra Orquesta Mondragon.

#5 Pan con tomate y jamón Ibérico, Free Tabarnia, 22/08/2019 - 13:33

¡La Vanguardia s'acosta a Esquerra!

Con el olfato que tienen los Godó para situarse siempre "en el lado correcto de la historia..." ¿esto quiere decir que los de mosén Junqueras van ganando "el duelo a garrotazos" entre catalanistas?

En la foto aparece Aragonés, otro con abuelo franquista... curioso, hay familias que siempre caen de pie.

#4 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España., 22/08/2019 - 13:06

La vanguardia desde que hace tiempo que se convirtió en un panfleto al servicio de los corruptos. Ellos colaboraron en que un asqueroso racista ocupe el govern. El conde de Cobro, tiene mucha responsabilidad en que Cataluña se haya convertido en una ciénaga pestilente. Gentuza!!. Nunca olvidaremos el 6 y el 7 de septiembre.

#3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 22/08/2019 - 13:06

La Vanguardia siempre ha estado y estará al lado del poder y del dinero.