Publicitat
Comunicació · 6 de Juny de 2014. 09:35h.

La Vanguardia s'allunya de CiU

El diari critica el "desaire a la monarquia"

La Vanguardia s'allunya de CiU

Carlos Godó i Mas

La Vanguardia, en el seu editorial, critica l'abstenció de CiU amb el relleu a la Corona, i qüestiona que "els nacionalistes semblen interessats a difondre la idea –ja àmpliament coneguda, atesa l’excloent omnipresència del debat sobiranista– que tot allò que es relacioni amb l’Estat espanyol, inclosa la monarquia, no té interès per als catalans".

"És obvi que això no és així per a tots els catalans. Però aquesta és la idea que es reitera, ara concretada en el concepte de desconnexió, que s’ha començat a fer servir per marcar distàncies amb un Estat del qual els independentistes no pensen sinó a allunyar-se", afegeixen.

El diari de Godó recorda que, tot i aquesta abstenció, CiU ha reclamat al futur Felip VI "una especial atenció sobre la voluntat majoritària de la societat catalana, tant pel que fa al tracte que rep de les institucions de l’Estat com al desig de ser consultada sobre el seu futur polític”.

"És a dir, d’una banda CiU ha fet un desaire a la monarquia i, de l’altra, li demana ajuda. La vida, diuen els castissos, és tacte. És cert que davant grans desafiaments no hi caben tebieses i és procedent adoptar posicions fermes. Però també ho és que no paga la pena molestar un interlocutor qualificat quan el possible rèdit de l’operació és nimi, per no dir inexistent", assenyala.

"Deixar-se portar per una política de gestos, de curt termini, i danyar així una relació com la que històricament ha mantingut Convergència i Unió amb la monarquia sense guanyar gran cosa a canvi no té sentit. Els acords –i no diguem les aliances o els suports ocasionals– s’aconsegueixen sobre la base del diàleg, i aquest es verifica a partir d’una bona relació que accions com la que ens ocupa no afavoreixen", conclouen.

Imatge de l'editorial

Publicitat
Publicitat

91 Comentaris

Publicitat
#59 BEJOTA, BCN, 13/06/2014 - 14:51

368 empresarios (el 50% del PIB de Cataluña) se pronuncian contra el independentismo de Artur Mas.
Apoyan el estudio elaborado por el ?think-tank? Europa Liberal que explica los perjuicios de la separación con España.

#59.1 BEJOTA, BCN, 15/06/2014 - 11:37

La mayoría de empresarios leridanos considera que la independencia no beneficiaría a sus compañías.

#58 BEJOTA, BCN, 12/06/2014 - 20:49

Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més", sosté.

.ICV ,No ÉS

#57 Cuca de llum, Vic, 07/06/2014 - 20:09

Si voleu conèixer la opinió de molts vigatans, aneu a:

narsuri.blogspot.com.es
i feu els vostres comentaris

#56 BEJOTA, bcn, 07/06/2014 - 19:55

La secessió unilateral de Catalunya podria suposar una caiguda del PIB de fins al 5,7% fins i tot sent a la Unió Europea.

N.B.ON ÉS EL NEGOCI ?

#56.1 Pere, Sitges, 08/06/2014 - 09:16

"Podia"... Sempre poseu condicionals. També podríem rebre un atac alienígena que bombardegés Espanya sencera menys Catalunya i ja no caldria independitzar-nos.

#55 Quo vadis?, Bcn, 07/06/2014 - 15:03

En el meu cas vaig arribar per casualitat a E-Notícies, fugint d'aquella deriva tan descaradament indepe de LV. Ara, tot i que LV hagi tornat a ser el que era, prefereixo quedar-me a E-N.