Publicitat
Comunicació · 7 d'Abril de 2021. 09:29h.

La Vanguardia surt en defensa de Cuevillas

El diari equipara Laura Borràs a Alfonso Guerra

La Vanguardia surt en defensa de Cuevillas

El diari La Vanguardia ha defensat "el seny" l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas i ha equiparat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb l'exvicepresident del Govern espanyol Alfonso Guerra quan va advertir que "qui es mou no surt a la foto".

L'editorial del rotatiu del Grup Godó manifesta que Cuevillas "ha passat per la Mesa del Parlament com una exhalació" després d'"optar per la moderació –i el seny– quan es va integrar a la Mesa". "Abans del primer debat d'investidura -recorda-, es va negar a concedir el vot delegat a l'exconseller Lluís Puig, resident a Bèlgica, per evitar-se així possibles conseqüències judicials. I divendres passat va passar de la pràctica a la teoria en afirmar que no tenia sentit que la Mesa tramités propostes contra la monarquia o per l'autodeterminació, ignorant la posició del Constitucional".

La Vanguardia diu que la reacció de Junts "va ser fulminant", ja que "va acordar privar-lo del seu lloc a la Mesa i donar-l'hi a Aurora Madaula". En aquest sentit, exposa que Borràs "no sembla disposada que cap dels càrrecs de confiança exhibeixi d'ara endavant criteri propi". "Sobretot si no coincideix amb la línia de desobediència i enfrontament elegida pel seu partit", remarca.

També manifesta que la fulminació de l'advocat com a membre de la Mesa "es presenta en format d'avís als navegants, per dir-los que a Junts no es toleren dissensions estratègiques". "Ja fa temps que l'expresident Puigdemont, líder de Junts, va apostar per la confrontació amb l'Estat. Laura Borràs el secunda, ardorosa, en aquesta línia, amb una contundència que recorda la de l'exvicepresident del Govern espanyol Alfonso Guerra", sentencia.

El diari critica "el desig de Junts d'utilitzar la Mesa del Parlament com a instrument de combat contra l'Estat" i subratlla que "la primera obligació de la Cambra, que representa la voluntat política del total dels catalans, és atendre els interessos col·lectius de tots ells, sense exclusió". "La instrumentació partidista de la Mesa del Parlament que proposa Junts seria criticable tothora", conclou.

Finalment, diu que "aquesta manera de procedir pot tenir també efectes sobre la demorada formació del Govern". "Però sigui quin sigui el desenllaç d'aquesta llarga escenificació, insistirem en el fet que enrocar-se en disputes de partit quan tot el país necessita ara un Govern centrat en reptes peremptoris és una mala idea, que tard o d'hora passarà factura als seus defensors".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 07/04/2021 - 13:11

¡Cómo se habrá puesto Alfonso Guerra al ver que lo equiparan con Laura Borrás! ¿Estará quemando periódicos?

#1 Pan & tomate y jamón ibérico, El Trabuco catalán...!!, 07/04/2021 - 10:16

"El diari equipara Laura Borràs a Alfonso Guerra..."

Ni de coña, vas a comparar... Alfonzo cometió errores, el mas grave fue regalar los votos obreros a la burguesía catalanista. pero tiene una cabeza pensante... Ésta es una fanática descerebrada...