Publicitat
Comunicació · 6 de Maig de 2015. 10:48h.

La Vanguardia tracta Empar Moliner d'"actriu i cabaretera"

Joaquim Roglan creu que la col·laboradora d’Els Matins encaixa més “en un espai com Sálvame” que a TV3

La Vanguardia tracta Empar Moliner d'"actriu i cabaretera"

Imatge de l'article

La Vanguardia, en un article de Joaquim Roglan, ha replicat l’escriptora i col·laboradora d’Els Matins de Tv3, Empar Moliner, que dilluns passat va ironitzar durant el programa sobre les diferents enquestes que va publicar el diari al llarg del cap de setmana així com del reportatge sobre la delegada del Govern, Llanos de Luna. També dissabte Moliner va insinuar que el sondeig estava pagat per l’Estat.

Roglan, en la seva rèplica tracta Moliner d’actriu i cabaretera, a més de considerar que l’escriptora encaixa més a Sálvame que no pas a Els Matins de TV3. El periodista considera que la col·laboradora d’Els Matins “va dedicar sis minuts del ja agònic pressupost de la televisió pública de Catalunya a manipular, ridiculitzar i burlar­-se de La Vanguardia”.

“Res a objectar a la se­va llibertat d’expressió. Res a oposar al seu sentit de l’humor. Res a criticar a la seva canviant i creixent ideolo­gia. És com és. No és el que va ser, ni el que va aspirar a ser, i té tots els seus drets i ingressos de l’erari públic per convertir­se i exercir de caricatura de si mateixa”, escriu.

Tot i això, Joaquim Roglan considera que Moliner va “faltar al respecte a un diari històric i imperfecte, com tota obra humana, des de fa 134 anys, a tots els seus subscriptors durant generacions, als seus centenars de milers de lectors actuals, i a tots els seus amics, col·legues, coneguts i saludats que informen i opinen en aquestes pàgines”.

“Sorgida d’una generació sense problemes econòmics ni democràtics, que intenta imitar Quim Monzó o Sergi Pàmies en la seva literatura, en el seu periodisme i fins i tot en els seus tics naturals, Moliner va aprofitar de nou aquella ja llarga decadència humorística i infantiloide que va començar després de Buenafuente, va assolir la sublimació amb Joel Joan i prossegueix amb homes del temps i del trànsit rodat reciclats en showmen d’una informació cada vegada més folklòrica i etnològica”, critica.

“Amb estudis de periodisme inacabats per exercir d’actriu i cabaretera, que no va actuar ni al Teatre Nacional ni a El Molino, la bibliografia de Moliner es resumeix en mitja dotzena de novel·les, llibres de relats i recopilacions d’articles periodístics, malgrat ser una escriptora mediàtica”, ironitza.

“Propensa a la gesticulació desmesurada, als nervis desfermats, a l’acudit fàcil sense argumentació intel·lectual i a la condemna dels altres sense permetre’ls defensa possible, té el seu públic, que és absolutament respectable. L’únic dubte és si el seu paper resulta més adequat per a un programa matinal de TV3 o per a un espai com Sálvame”, conclou el periodista.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#31 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 08/05/2015 - 14:52

Llàstima que Màrius Carol faci d´hereu d´en Galinsoga!.Aquest cobrava del règim espanyol, i en Carol...també.No crec que si volgués servir Catalunya l´haguessin posat de director Que lluny que queden les seves intervencions a Ràdio Peninsular, on se li veien maneres.Al final tothom acaba igual.

#30 don Pelayo, Barcelona, 07/05/2015 - 10:10

Llamar actriz y cabaretera a la Moliner es insultar gravemente esas dos nobles profesiones artísticas.
Roglan, pídeles perdón.
Era como cuando se insultaba a los humoristas llanando humorista a Pepe Rubianes...qué descaro!!

#28 Prudenci, Sabadell, 06/05/2015 - 23:59

i massa be que l'han deixada.

#27 Banana Club, Pedralbes, 06/05/2015 - 23:08

Realment TV3 ha perdut molt amb tots aquests tertulians bulldogs defensors de les essències pàtries.

Friquis, mediocres i fanàtics endollats a la menjadora.

#26 friki, frikilandia, 06/05/2015 - 21:34

Tal faràs tal trobaràs! diu el refrany. A la "nostra" es passa la vida ridiculitzant a tothom que no està amb "lo proces" i a tot el que sona a spanish i encara té la barra de queixar-se. Massa poc (o ajo-y-agua). Si no vol pols que no vagi a l'era.