Publicitat
Comunicació · 10 de Novembre de 2015. 12:10h.

La Vanguardia ‘trenca’ amb Convergència

El diari considera la resolució de la ‘desconnexió’ una “fugida endavant” i culpa a CDC

La Vanguardia ‘trenca’ amb Convergència

Artur Mas i Javier de Godó, en una foto del 2012

La Vanguardia publica aquest dimarts -l’endemà del ple de ‘desconnexió- un editorial en el que afirma que la resolució aprovada és “retòrica, hiperbòlica i mal redactada” i que és una “fugida cap endavant i no n’hi ha per a una governació coherent”

El diari considera que el 9 de novembre del 2015 “passarà a la història dels errors de Catalunya, amb l’agreujant de la paròdia”. “Una petita, trista i desmanegada simulació del Sis d’Octubre del 1934, que pot posar en risc l’autonomia de Catalunya, l’ampli corrent de mobilització social a favor de l’autogovern registrada aquests últims anys, i la mateixa autoestima dels catalans”, afegeix.

“N’hi havia prou d’observar la cara que feien els membres de l’actual Govern de la Generalitat durant la votació. Rostres greus, molt preocupats i tancats en si mateixos. El del president en funcions, Artur Mas, descrivia perfectament la situació. Ahir no va ser un dia alegre. No ho va ser per a gran part dels ciutadans de Catalunya. Només els diputats de la Candidatura d’Unitat Popular desprenien felicitat”, afegeix.

El diari també recorda que les CUP, “amb només deu escons i el 8,2% dels vots han aconseguit portar les aigües del Parlament cap al seu molí! El greu error tàctic comès per la coalició Junts pel Sí i molt particularment per Convergència Democràtica –el partit que ha governat Catalunya durant 28 dels 35 anys d’autonomia– en tramitar una resolució maximalista i rotundament inconstitucional a canvi de res el pot acabar pagant el conjunt de la societat catalana. No és intel·ligent. No és just. No és necessari. No va ser això el que es va votar el 27 de setembre passat”.

Finalment opina que “el 27 de setembre, la societat catalana no va votar majoritàriament ruptura exprés. Si el Parlament no interpreta correctament aquesta realitat de fons, podem estar a les portes d’una col·lisió nefasta per a l’autonomia de Catalunya tal com fins avui l’hem conegut”.

El Periódico, per la seva banda, estima que “l’independentisme s’ha embarcat en un procés de fugida cap enlloc que quedarà en entredit en escassos dies quan, a petició del Govern, el Tribunal Constitucional suspengui la resolució i adverteixi d’inhabilitació una sèrie de diputats i membres del mateix Govern català (en funcions, per a més inri)”.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#40 O.S.S., SABADELL, 16/11/2015 - 11:54

No em sorpren nomes cal veure el seu historial LA VANGUARDIA ha estat sempre un diari espanyolista (els anys 40 ja era franquista fins a la mèdula i continua igual).....que ferà si hi ha independència ?...anirà a MADRID?

#39 Cansat, BCN, 11/11/2015 - 21:27

Aquesta gent de LaVanguardia saben el que fan. El règim s'enfonsa!.

#39.1 joan, El Masnou, 12/11/2015 - 14:41

D'enfonsat res de res, LV no enganya . Els botiflers a la llarga donenla cara. Tamés arrossegaran RAC1 i 8TV. Tot el poder del Godo a escena.

#38 CRRJ, Barcelona, 11/11/2015 - 19:48

Actualment no hi ha CAP diari escrit en castellà que no trevalli en contra del Procés.

#37 Pope, BCN, 11/11/2015 - 12:14

És una broma? El Grup Godó fa molt temps que ha trencat amb Convergència. No és cap novetat. Les directrius són clares: NO AL PROCÉS. Crec que els mitjans de comunicació hauríen d' informar, sense convertir-se "en la voz de su amo" dels partits polítics" Ja sóm grandets i pensem sense ajuda.

#37.1 adondi , barcelona, 11/11/2015 - 17:10

por lo visto no tienes ni idea...el grupo godo recibe una subvención de la generalizar anual de 8 millones de euros ( o algo así.. ) crees que había roto con convergencia? para nada! si es cierto que no alababa todas las sandeces de convergencia pero tenia mucho tacto...

#37.2 Pope, BCN, 12/11/2015 - 20:10

#37

Yo no tengo ni idea pero Vd. menos, Sr. Adondi.
Entre la Vanguardia y RAC-1 reciben 970.000 euros, muy lejos de 8 millones. . . El Grupo Godó puede tener "mucho tacto" pero se les ve el plumero. Antes si eran afines a CIU pero ahora no, aunque se esfuercen en disimularlo. Infórmese mejor.

#37.3 Susagna, Tarragona, 13/11/2015 - 13:49

Qué entretenidos os tienen con los catalanes. Subvenciones Vanduardia, rac1 y otros...http://m.elconfidencia lautonomico.com/muy_confidenci al/Grupo-Godo-subvenciones-Pre sidencia-Generalitat_0_2481951 801.html
Mientas insultáis catalanes, a vosotros os roban la ropa! Poned en google,Tendido Cero 8M€

#36 JOSEP RUIZ GARCIA, santa coloma de farners, 11/11/2015 - 11:58

JO NI EN CATALA NI EN CASTELLA NO PENSO DONAR NI UN DURO MES AL GRUP GODO., NI AL PLANETA. QUE SE'N VAGIN A FER PUNYETES. I MITREU QUE ERA UN BON CLIENT D'AMBDOS.