Publicitat
Comunicació · 9 de Setembre de 2015. 14:38h.

La Vanguardia va canviar la pregunta

El periodista va preguntar per “reconeixement explícit de la identitat nacional” i no per “nació”

La Vanguardia, en la seva edició de dissabte passat, no va preguntar directament a Felipe González si Catalunya havia de ser una nació, tal i com mostren els audios publicats. “Vostè estaria d’acord que la Constitució espanyola reconegués Catalunya com a nació”, va ser la pregunta que va aparèixer al diari.

En canvi, la pregunta que se li va fer a González va ser si “vostè estaria d’acord que en aquest context, bé per la via d’una reforma amplia de la Constitució, bé per la via que suggereix Herrero de Miñón de una nova disposició addicional, hi hagués un reconeixement explícit de la identitat nacional de Catalunya?”.

“Absolutament. Absolutament. És que no tinc cap dubte”, va respondre González. El titular de La Vanguardia de les paraules de González, en portada, va ser “la reforma ha de reconèixer Catalunya com a nació”. Ja a pàgines interiors, el titular va ser “estic a favor d’una reforma que reconegui Catalunya com a nació”.

Enric Juliana va explicar, a través del seu perfil de Twitter, que el text de l'entrevista va ser revisat per l'oficina de l'ex espanyol i acceptat sense objecció.

Portada de La Vanguardia de dissabte

Pregunta publicada a La Vanguardia

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#30 Pope, BCN, 10/09/2015 - 13:30

El exsocialista Felipe González que vagi a remenar la cua a Mèxic amb el seu amic (el segon home més ric del món) Carlos Slim, que continuï participant en consells d?administració de les empreses acollidores de polítics jubilatsi que cobri la seva pensió de expresident i sobretot que calli.

#29 pepe, andorra, 10/09/2015 - 12:39

bueno, siempre sera mejor cambiar la pregunta q no los comentarios, como hace el e-Stulticias.

#28 Casper, Bcn, 10/09/2015 - 12:36

Felipe González es absolutmante imbécil. Pero no de ahora, no, desde hace una matusalén de años.

#27 Víctor, Vallirana, 10/09/2015 - 04:56

Felipe Gonzalez respondió "absolutamente", por decir algo, pq es imposible escuchar una pregunta del Juliana sin dormirse. Es un pedante insoportable, que marea la perdiz para parecer intelectual.

#27.1 Pope, BCN, 10/09/2015 - 13:21

#27

Ya de gustaría tener una cuarta parte de la inteligencia y capacidad de Enric Juliana. La envidia es una mal consejera. Los hay que se duermen cuando no entienden nada. Felices sueños.

#26 lluis l'espluguenc, Esplugues Llobregat, 09/09/2015 - 23:37

Encara que aquest diari digital visqui dels ajuts socialistes hauria de dir la veritat, l'amic Juliana va enviar el text complet de l'entrevista al gabinet del Felipe Gonzalez per possibles correccions i resulta que consta la devolució de text amb l'anotació "nada a objectar". Clar i català Sr. Rius