Publicitat
Comunicació · 1 de Setembre de 2021. 09:21h.

La Vanguardia vetlla per Puigdemont

El director demana "una sortida" per a l'expresident

La Vanguardia vetlla per Puigdemont

El director de La Vanguardia, Jordi Juan, ha afirmat en el seu article que "agradarà més o menys, però no hi pot haver solució al conflicte a Catalunya si no se li troba una sortida al futur de Puigdemont". "Des d'aquesta tribuna hem aplaudit el coratge i determinació de Sánchez en aprovar els indults malgrat el desgast que això li suposava, però no s'hauria de quedar a mig camí si vol assolir l'objectiu final", exposa.

Juan apunta que "la solució al futur judicial de Carles Puigdemont i de la resta dels fugats és molt complicada i difícil d'abordar", però considera que "el Govern central no hauria de desatendre-la". "A Puigdemont se li hauria de buscar una sortida pactada, com es va fer amb Oriol Junqueras i amb la resta de presos condemnats pel Suprem", afegeix.

Després que el Govern espanyol hagi aparcat la llei de sedició, el periodista assenyala que "pensar que es pot arribar a un acord global a Catalunya sense comptar amb l'expresident i la resta de dirigents fugats és no conèixer bé la realitat del món independentista".

Finalment recorda que "l'estratègia de la Moncloa per avançar cap al famós retrobament passava pels indults per als presos independentistes i la reforma dels delictes de sedició i rebel·lió, que afectarien més el futur penal dels altres dirigents que van optar per escapar-se d'Espanya". "El missatge que va enviar ahir implícitament el Govern espanyol és que aquesta segona via ja no fa falta i que, a partir de la primera, ja es pot iniciar el procés de diàleg", conclou.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#35 Vlac, Barcelona, 04/09/2021 - 17:04

¿ Cuanto ha cobrado de nuestros impuestos, LV por este artículo?....

#34 electra, Barcelona, 02/09/2021 - 18:07

Un article d'un director de diari no ha de jugar a política, Es qüestió de no comprar la vanguardia...

#33 Fregonas por la reichpubliquet, Afganistán de la Mediterrània, 02/09/2021 - 17:28

¡¡No sin mi mocho!!

#32 a quien corresponda, Barcelona, 02/09/2021 - 10:19

Hay que dar respuesta a las subvenciones recibidas.

#32.1 Melangía, Girona, 02/09/2021 - 11:59

Qui no recorda aquella Vanguardia Española lloant les inauguracions dels pantans amb el Caudillo bajo Palio entrant a la catedral de Toledo i les homilíes bisbals?, ara toca lloar les excelències del fugitiu i la seva troupe de llepaires de Waterloo. Qui paga mana.

#32.2 Margarita, Sitges, 02/09/2021 - 13:11

La vanguardia ha cambiado más veces de piel que una serpiente adulta. Todo va en función de lo que recibe del gobernante de turno.

#31 Iñigo, Palma, 01/09/2021 - 22:15

A ver si lo entiendo, el director de uno de los periódicos de referencia en Cataluña ha escrito un editorial pidiendo al Gobierno de España que prevarique y saltarse por la torera la separación de poderes , uno de los pilares del Estado de derecho de las democracias? Manda huevos que diría aquel!!!!