Publicitat
Comunicació · 7 de Maig de 2009. 21:47h.

'La Vanguardia' vol eliminar 90 llocs de treball

Iniciades les negociacions per preparar un ERO

'La Vanguardia' vol eliminar 90 llocs de treball

Un quiosc de venda de diaris amb publicitat de 'La Vanguardia'

La direcció de l'empresa editora del diari La Vanguardia ha iniciat els contactes amb el comitè d'empresa per a la presentació d'un expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb l'objectiu d'amortitzar 90 llocs de treball, segons un comunicat difós pel comitè. Aquesta situació es produeix després d'haver causat baixa recentment uns 25 periodistes de la redacció del diari.

El comunicat indica que la direcció de l'empresa "ha convocat el comitè per 'l'inici del període de consultes de 15 dies previst a l'article 11 del conveni col·lectiu de La Vanguardia Ediciones, a fi d'abordar la negociació de les mesures a adoptar en el marc de la reestructuració que s'ha de dur a terme'".

També es diu que, en representació de l'empresa, el director general, Pere Guardiola, acompanyat pel director general adjunt, Joan Angulo, i per Francesc Cardona, del gabinet de Garrigues Walker, i dos membres de la societat de consultoria GPM, "han reiterat el discurs sobre la doble crisi econòmica i periodística i la 'imprescindible reorganització' del 'àrea d'administració i gestió'. Segons l'empresa, 'cal amortitzar 90 llocs de treball per raons econòmiques i organitzatives' ".

El comitè indica que l'empresa ha convocat una altra reunió per al proper dimecres, i els representants sindicals, de la seva banda, segons la nota que han difós, han "comunicat que, al no haver proporcionat la informació que exigeix la llei en aquests casos, esperarà al proper trobada abans de considerar obert el període de consultes. Un cop s'hagi rebut la informació sol·licitada i exigible, es convocaran assemblees per informar sobre les dades exposades, la situació actual i les mesures a prendre".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Hergé, Barcelona, 08/05/2009 - 19:20

20.000.000 de euros en indemnizaciones. Bajas pactadas. CMAC ojos ciegos a casos ilegales. Y ahora un Ere a la parte débil de la Empresa. Cargos mediocres que dirigen a Carlos Godo como un titere, lamiéndole el culo y haciendose ricos a sus espaldas.

#6 Francesc, Barcelona, 08/05/2009 - 14:32

Kropotkin, té raó! Vanguardia també en català ja! Acreixeria el nombre de vendes. Pel cap baix , jo mateix.

#5 Valentina, Barcelona, 08/05/2009 - 12:47

Indignación, es lo que se siente. La Vanguardia y Grupo Godó hace mucho tiempo que no lleva bien la Dirección. Cargos mediocres con sueldos de reyes. Y quien paga el pato??? los administrativos. Quizás que no hubieran pagado tanta millonada en indemniza

#4 albert, Barcelona, 08/05/2009 - 11:41

Al final, faràn fora a l'Oriol Domingo o es tornarà a salvar?

#3 Kropotkin, Vic, 08/05/2009 - 11:15

La solución es clara, que publiquen todo solo en catalán y que la Generalitat pague todos los gastos con nuestros impuestos. El problema será cuando los no funcionarios ni chupopteros ya no podamos pagar impuestos...