Publicitat
Comunicació · 21 de Març de 2013. 21:03h.

La veritat sobre el periodisme

Serés lamenta que la premsa no hagi investigat els escàndols financers mentre "ha rigut les gràcies" als banquers

La veritat sobre el periodisme

Imatge de l'article

L'escriptor Francesc Serés critica en un article publicat aquest dijous a El País que els periodistes no hagin profunditzat i advertit durant anys en el "perill dels productes financers" -com les preferents- i en canvi ho facin ara "quan el cadàver ja està fred".

Serés posa com a exemple els casos de dopatge al ciclisme -que s'ha fet públics anys després que hagin passat- per a dir que el periodisme crític i d'investigació no ha fet la seva tasca, sovint per interessos econòmics. 

"M'agradaria que haguessin tret l'escàndol de les preferents en el moment que es produïa, no quan el cadàver ja està fred. De què ens serveixen ara els reportatges de plors i sanglots? No es pot apel·lar al mateix temps a la compressió dels lectors i a la dels consells d'administració de la banca. O uns o altres, però tots és impossible", manifesta.

"Potser el cinisme sigui un passatemps, però amb les coses de menjar no s'hi juga. Quants periodistes econòmics van advertir amb l'afany i la gravetat que avui els caracteritza del perill d'aquests productes financers? Fa set anys, que avui ja no és notícia, un cop passat se'n parla a qualsevol autobús", assegura.

"És clar, fa set anys calia jugar-se-la  i explicar, per exemple, què passava a CatalunyaCaixa. I doncs! Noms i cognoms? Dates? ¿Quantitats? O si l'AVE i els aeroports eren viables. Per això cal jugar, investigar, publicar i acceptar que una empresa de l'Ibex no contracti la pàgina de publicitat", afegeix.

Segons Serés, "o et compra el públic o et compra l'Ibex. Investigar és car, sí, però quan tot anava de cara més que donar notícies, s'ensabonava. I no es paga un euro amb 30 per llegir com se li riuen les gràcies a Juan Roig o Emilio Botín. El periodisme mor? Què s'ha de morir, si això acaba de començar. El que mor és el periodisme dopat".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Francesc, Barcelona, 22/03/2013 - 00:06

Totalment d'cord.