Publicitat

Terribas intenta acorralar Arrimadas a Catalunya Ràdio

La veu del procés

Mònica Terribas

La presentadora d'El matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, ha tornat oferir mostres de parcialitat en la seva entrevista amb  la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas. Terribas ha insistit en la presumpta violència d'extrema dreta a Catalunya. La transcripció d'una part de l'esmentada entrevista és la següent:

Mònica Terribas: Vostè l'altre dia parlava de comandos reiteradament. Què és un comando?

Ines Arrimadas: Amb comando ens referim a l'activitat de caràcter violent que de vegades els Comitès de Defensa de la República fan per fer pressió. Si assenyales habitatges privats o talles carreteres amb objectius polítics i fas amenaces de mort estàs fent servir la violència

Terribas: Amenaces de mort n'hi ha hagut i no ens posarem a comptabilitzar...

Arrimadas: Li dic la diferència?

Terribas: Vol que li doni les xifres?

Arrimadas: Els partits polítics hem de condemnar la violència.

Terribas: I perseguir-ho la justícia?

Arrimadas: I tant! Totes!

Terribas: Quantes persones estan detingudes per les agressions que s'han fet contra persones per portar un llaç groc? Hi ha mantes baralles indexades, hi ha hagut més de 86 accions violentes -50 denunciades- contra persones que duien un llaç groc o que n'estaven penjant. A quantes persones han cridat a declarar? Han cridat a declarar les persones que van venir el 27 d'octubre davant d'aquesta casa amb unes pedres?

Arrimadas: A la nostra seu tampoc. No han trucat a ningú quan ens van fer l'escarni, quan ens van atacar les nostres seus, quan ens van posar excrements... Excrements, eh?, que això és més desagradable encara.

Terribas: Home, més que les pedres contra el vidre no ho sé...

Arrimadas: Nosaltres hem tingut de pedres i de merda, i li dic que per netejar és més complicat.

Terribas: Tornem a la qüestió. Jo li demanava per la definició d'escamot perquè l'ús reiterat d'aquests termes porta la gent a un imaginari que està bastant lluny del que diu el diccionari de la RAE sobre el que és un comando: "Pequeño grupo de tropas de choque, destinado a hacer incursiones ofensivas en terreno enemigo. Grupo armado de terroristas. Mando militar". Tenim comandos a Catalunya?

Arrimadas: Hi ha violència a Catalunya en alguns casos d'aquests comitès? Sí.

Terribas: Hi ha violència d'extrema dreta a Catalunya?

Arrimadas: Sí.

Terribas: Val.

Arrimadas: El que hi ha al carrer, a vegades, tu no ho pots controlar com a partit polític. El que pots fer és condemnar o no condemnar la violència. I nosaltres la setmana passada vam portar una proposta per condemnar els actes vandàlics i violents i els partits independentistes van dir que no els volien condemnar. Aquesta és la diferència! Jo vull condemnar tots els atacs.

Terribas: El de l'Ateneu popular de Sarrià?

Arrimadas: I tant! Cremar un local és un acte violent i s'ha d'investigar. Ara, assenyalar la casa personal d'algú és un acte violent? Sí o no?

Terribas: No li estic discutint que no hi hagi violència. Miri, Catalunya Ràdio ha pogut indexar els fets que s'han produït contra seus de partit i, si ho repassem, el 2018 se n'han produït 46: 9 contra C's, 1 contra la CUP, 9 contra seus d'ERC, 4 contra seus del PDECAT, 6 contra seus del PP, 14 contra seus del PSC i 3 a Podemos.

Arrimadas: Perquè després diguin que no hi ha conflicte social...

Terribas: Això vol dir pintades, eh?

Arrimadas: Pintades vol dir assenyalar. És una manera de coacció, d'intimidar. Hi ha pintades horribles com 'no dormireu mai més tranquils' i aquestes coses que s'han de condemnar.

Terribas: Això és terrorisme, senyora Arrimadas?

Arrimadas: Això s'ha d'investigar i és violència.

Terribas: Això és terrorisme, senyora Arrimadas?

Arrimadas: Si és terrorisme o no ho diran els jutges.

Terribas: Però si vostè parla de comandos...

Arrimadas: Això ho diran els jutges. El que hem de fer els polítics és rebaixar la tensió. I rebaixar la tensió és dir: tot és violència, s'ha de perseguir tot. Jo tinc regidors que estan passant un calvari. Un altre exemple, una cosa molt lletja, que no ajuda a rebaixar la tensió; és declarar a persones non grates per les seves idees.

Terribas: Recordo perfectament que Marta Rovira, que ara no és aquí, va condemnar en seu parlamentària que s'hagués declarat persona non grata a Inés Arrimadas.

Arrimadas: Sí, i saps que va fer Esquerra l'altre dia? Negar-se a condemnar persones non grates.

Terribas: Però, escolti, ho va fer la Marta Rovira, secretària general, en seu parlamentària.

Arrimadas: El seu partit va votar en contra l'altre dia i els seus alcaldes han declarat persones non grates a persones per les seves idees. No és un problema meu, jo ja hi estic acostumada.

Terribas: Tothom està acostumat a que li diguin de tot. El que passa és que hi ha gent que ho denuncia més que altres.

Arrimadas: No, no. Perdoni.

Terribas: Fixi's que el PSC té moltes més incidències que vostès.

Arrimadas: Vull acabar amb això de persones non grates. Perquè ara què m'està dient? Que a nosaltres no ens agredeixen més, però que ens agrada més explicar-ho?

Terribas: No, no!

Arrimadas: No es pot declarar persones non grates en un municipi perquè el que s'està fent és dir que els votants d'aquesta gent, perquè tenen les mateixes idees, també són persones non grates. Això no és tolerable! Jo mai de la vida votaria a favor de declarar Puigdemont persona non grata en un poble de Catalunya. No! El que no podem dir és que no hi ha violència perquè hi ha gent que diu que no hi ha violència.

Terribas: Estan indexades 90 agressions físiques... I vostè diu: 'nosaltres la rebaixem'. La rebaixa parlant de comandos i kale borroka?

Arrimadas: Jo no he dit kale borroka.

Terribas: El seu partit ha utilitzat la paraula 'kale borroka'.

Arrimadas: Hi ha violència i quan es fa un escarni a la delegació de Govern el que fa és fer por a la gent que està dintre. Hi ha servidors públics que volen anar a casa seva després de la seva feina i no tenir por.

Terribas: No ens cansarem de dir-ho perquè amb això estem d'acord.

Arrimadas: Doncs això és violència. Jo el que vull és que la policia i la justícia investigui quan hi ha un cas de violència. Ara, que els actes del CDR s'han de denunciar perquè això no és una manera d'aconseguir un objectiu polític.

Terribas: Anem a aquesta qüestió perquè avui hi ha una persona a l'Audiència Nacional acusada de terrorisme, de delictes gravíssims, que és membre d'un CDR. Nosaltres hem parlat amb portaveus d'aquests CDR i han insistit en la no-violència i en la resistència pacífica. Hem vist pagesos tallant carreteres per la fruita, tallades a la N-340 pel veïnat, a membres del PP tallant carreteres queixant-se del govern de Zapatero entre els quals hi era Pablo Casado... És a dir, talls de carreteres s'han fet sempre.

Arrimadas: Un tall de carretera no és terrorisme, però assenyalar habitatges privats no és un acte de protesta veïnal.

Terribas: A Tamara Carrasco no se l'ha portat per assenyalament d'habitatges privats.

Arrimadas: És que no sé per què exactament perquè hi ha una part sota secret de sumari. Jo respectaré el que digui el jutge. Ara, no fer el discurs fàcil que només s'ha tallat una carretera. S'han fet altres coses que són intolerables, que són violència.

Terribas: Tant de bo l'Audiència Nacional comenci a cridar tots els responsables de les actuacions de l'extrema dreta que hem tingut els darrers mesos. De moment, no hem vist ni la Guàrdia Civil ni els Mossos d'Esquadra detenint a ningú i portar-los a l'Audiència Nacional.

Arrimadas: Jo crec que sí que hi ha hagut detinguts de membres d'extrema dreta a Catalunya.

Terribas: El que hi ha hagut són absolucions. I el que hi ha hagut són persones condemnades amb sentència ferma, com el cas de Blanquera, que estan lliures.

Arrimadas: Van anar davant de la justícia.

Terribas: Estan lliures. Tenen sentències de presó.

Arrimadas: De menys de dos anys, no? Suposo.

Terribas: De més de dos anys, però el jutge va considerar que no havien d'entrar a la presó perquè tenen família.

Arrimadas: Però què estem dient? Què s'està insinuant aquí? Que no es persegueix l'extrema dreta i sí que es persegueix els actes violents independentistes?

Terribas: No, res. Estem dient que hi ha molts casos.

Arrimadas: Jo el que dic és que es persegueixi l'extrema dreta quan fa un acte violent igual que els comandos independentistes quan fan un acte violent perquè per a mi la violència és la mateixa. Més clar no ho puc dir. Que s'investigui tot i decideixi el jutge.

Terribas: Segur que Ciutadans quan fa entrevistes a nivell d'Estat a Onda Cero o a on sigui també parla de la violència d'extrema dreta.

Arrimadas: Quan em pregunten sí, clar. I de fet em van preguntar quan va passar els fets de Blanquerna i vaig ser molt clara.

Terribas: Quatre anys de presó! Quatre anys de presó!

Arrimadas: La sentència s'haurà de respectar. En democràcia els jutges decideixen i nosaltres no podem decidir el que diu la justícia.

terribas2.jpg

Publicitat
Publicitat

100 Comentaris

Publicitat
#52 IÑIGO, CASTELLÓ, 15/04/2018 - 17:17

En CubaVisión no manipulan mejor que en esta TV3.

#51 Flanagan, Tabarnia,el mandat del poble, 13/04/2018 - 18:03

No tiene que comer lentejas la golpista para ponerse al nivel de Arrimadas.

#50 Alejandro, Barcelona, 13/04/2018 - 15:42

Lo voz del procés, los rizos del procés, las neuronas lelas del procés. ¡¡Vive Dios qué pandilla!

#49 pepe, andorra, 13/04/2018 - 14:28

por una España de todos, la escuela en español...

#48 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 13/04/2018 - 13:16

Ni 10 Terribas tumbarían a una Arrimadas.

Felicidades, Inés. Si un día tengo la tentación de tirar la toalla (no ha pasado) pensaré en tí, que viniste a Cataluña y la hiciste tu tierra (como Rufián o Romeva), pero pudiendo vivir bién y tranquila en la tierra de tus padres, te quedaste a defender lo que creías justo aún a contracorriente .

#48.1 Jordi BR, L'H, 13/04/2018 - 14:34

Decir que Inés salió airosa de la entrevista de Terribas, es como si yo dijera que en el famoso debate entre Junqueras y Borrell ganó Junqueras.
Me parece estupendo que Arrimadas sea un icono para ti, pero que en el tema de Blanquerna, y la tibia condena de la ultraderecha española, cada vez más numerosa, quedó en absoluta evidencia

#48.2 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 13/04/2018 - 16:28

Puede que no te equivoques en cuanto a la entrevista, y es cierto que a veces los jueces parece que tiren los dados antes de emitir una condena (a favor o en contra de quien sea). No obstante los argumentos de Arrimadas son más comprensibles que los de Terribas (que debería entrevistar, más que argumentar) por cualquier ciudadano europeo.