Publicitat
Comunicació · 20 de Desembre de 2012. 20:02h.

L'Ajuntament retalla fins a un 12% l'aportació a BTV

La televisió municipal acomiadarà 6 periodistes i rebaixarà salaris entre un 4,5 i un 10%

L'Ajuntament retalla fins a un 12% l'aportació a BTV

Una imatge dels estudis de BTV

Del 12% del pressupost que Barcelona Televisió té previst retallar per a l’any vinent, la pitjor part se l’emporten els sis periodistes que seran acomiadats i la rebaixa de sou d’entre un 4,5% i un 10% per a la resta de treballadors, segons la missiva del comitè d’empresa de BTV-Lavinia, a la qual ha tingut accés e-notícies.

Segons la proposta assumida pels treballadors en assemblea, la televisió municipal prescindirà el proper 31 de desembre de sis periodistes que tenien des de fa anys contractes de substitució. També es reduirà a la meitat el pressupost destinat a les televisions de districte, que cobreixen les informacions dels barris.

Una altra retallada prevista és la desaparició de la vintena d’informatius en llengües estrangeres, els Infos Idiomes, que BTV emetia des del 1998 i que havien estat reconeguts amb el Premi Nacional de Cultura el 2008 i el Premi a la Diversitat en l’Audiovisual (CAC) el 2010.

La direcció de Barcelona Televisió també ha decidit eliminar de la graella els programes El temps del Picó i Jo què sé, amb la qual cosa BTV renuncia a dues de les seves cares més conegudes: Carles Flavià i Alfred Rodríguez Picó.

La missiva inclou que els treballadors de BTV “han decidit emprendre accions per acabar l’any vinent amb la subcontractació de la plantilla i exigir la contractació directa per part d’ICB, entenent que la gestió resultaria més senzilla, eficaç i transparent”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#1 Pere Pagès, CATALONIA IS DIFERENT, 20/12/2012 - 21:04

JUAS,JUAS,JUAS... QUAN EREN A LA OPOSSICIÓ, SE LA VOLIEN CARREGAR PER INÚTIL, I ARA, COM LA UTILITZEN POLÍTICAMENT, COM TOTS, ARA A SEGUIR GASTANT EN TELES...!

#1.1 Ramon, si no sap pixar, no beguis, 20/12/2012 - 22:16

I això que BCN té superavit... cosa que vol dir que quan les barbes del teu veí vegis retallar, posa els 2.000 milions d'euros de dèficit de TV3 en remull. A TV3 sobra el 90% de la plantilla. Amb 300 funcionaris n'hi ha de sobres per fer els 2 TN's. Els programes, continuarem pagant productores.

#1.2 Terraxa, Terrassa, 21/12/2012 - 00:13

Efectivament, per enèssima vegada es demostra la impossibilitat de tenir mitjans de comunicació públics objectius i a cost raonable.
Per tant, millor suprimir-los tots, estatals, autonòmics i locals.
I també les subvencions a mitjans privats.