Publicitat

TVE va fer la primera emissió en català l'any 1964

L'altra TV3

Imatge de l'acte

Els IV premis Miramar a la creativitat audiovisual que atorga el Consell Assessor de Radiotelevisió Espanyola a Catalunya (CARTVE) s'han lliurat aquest divendres al Parlament. El vicepresident primer de la cambra, Lluís Maria Corominas, ha presidit l’acte i ha fet un reconeixement de la tasca duta a terme per TVE en aquests més de cinquanta anys "en un moment que tothom s’atreveix amb la nostra llengua" i ha valorat "l’exemple que va representar la primera emissió de televisió en català l’any 1964".

Per Corominas, "en aquests moments que la llengua pateix, que tothom s’hi atreveix i fins i tot s’inventen llengües noves, crec que és bo recordar aquest exemple de ser-hi malgrat totes les dificultats" i ha  considerat que això "ens ha d’esperonar que segurament ens en sortirem per molt que ens ataquin."

També creu que als actuals moments de crisi cal valorar més que mai "la qualitat, la perseverança i la recerca de l’enginy als mitjans audiovisuals" i ha fet una crida als qui hi treballen perquè siguin conscients de la funció social "bàsica i insubstituïble" que tenen els mitjans en qualsevol societat democràtica.

El veterà realitzador i director de programes Sergi Schaaff ha rebut el premi d’honor dels guardons que, en les categories de ràdio i televisió, distingeixen treballs fets durant el curs per estudiants de ciències de la comunicació i de la formació professional d’audiovisual. Enguany el premi de televisió ha quedat desert.

El premi Miramar de ràdio, l’ha guanyat Sílvia de Riba, de la facultat de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, per ‘Insomni’. Han quedat finalistes d’aquesta categoria tres programes de ràdio fets per estudiants de la Ramon Llull, l’Escola de Mitjans Audiovisuals (Emav) i la Universitat Autònoma.

Pel que fa al Miramar de televisió, ha quedat desert i s’han lliurat únicament els diplomes als tres finalistes, que han estat alumnes de la Universitat de Lleida, de la Universitat de Vic i de l’Emav. Els premis estan dotats amb dos mil euros i ofereixen l’oportunitat de poder fer un període de pràctiques als mitjans de Radiotelevisió Espanyola a Catalunya.

També han intervingut en l'acte les directores de Ràdio Nacional d’Espanya a Catalunya i de Televisió Espanyola a Catalunya, Olga Rodríguez i Anna Maria Bordas respectivament, el president del CARTVE, Jordi Bosch, i el secretari general de la presidència de la Generalitat, Francesc Homs.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat