Publicitat
Comunicació · 16 d'Octubre de 2017. 11:46h.

L'amo de l'Ara frena després de cinc anys d'esperonar el procés

Ferran Rodés afirma que la DUI és "una trampa colossal" que generaria "violència"

L'amo de l'Ara frena després de cinc anys d'esperonar el procés

El president del consell d’administració de l’Ara, Ferran Rodés, en un article a l’esmentat diari, adverteix que la CUI “té molts arguments en contra”. “El principal és que provoca encara més violència. És segur que el govern del PP prendrà la DUI com l’excusa per intensificar encara més la seva campanya per acabar amb l’autogovern i utilitzar la via penal contra qualsevol ciutadà i institució suposadament independentista”.

“Entrarem en una espiral que alterarà la pau social, que és el bé més preuat dels catalans. Qui l’alteri, encara que sigui subjecte passiu de la violència, perdrà autoritat moral. Qui la reforci, en guanyarà”, adverteix el propietari d’un dels principals mitjans independentistes.

“El segon argument en contra de la DUI és de radicalitat democràtica. L’independentisme arrossega un error: des del setembre del 2015 creu que té una majoria social en vots, quan la té només al Parlament. El referèndum, que no va poder ser pactat, és insuficient per ser homologat a nivell internacional. Fer ara la DUI o canviar el marc legal li restaria al president l’autoritat moral davant d’Europa i davant gran part de la mateixa ciutadania catalana, que és radicalment democràtica”, assenyala.

“No es pot menystenir tampoc que la proclamació de la DUI afectaria també la unió social amb Espanya. Entre Espanya i Catalunya hi ha, a part de la unió política, una unió social, i no van necessàriament juntes. Un 70% dels catalans se senten també espanyols en algun grau. La meitat d’aquests catalans volen un referèndum i quasi un terç hi votarien sí a la independència”.

“La ciutadania catalana i l’espanyola estan unides per lligams familiars, culturals, històrics, econòmics i sentimentals profunds que, a causa en part de la dissociació anterior, ignoren barreres polítiques i formen una unió social. Aquesta unió és un actiu que els votants catalans, per descomptat també els independentistes, no volen perdre, i qualsevol opció política l’ha de celebrar i reforçar si vol tenir majoria a Catalunya”, afegeix.

“El dia 1 d’octubre el govern central va colpejar com mai abans havia fet ningú en les darreres dècades aquesta unió social amb Espanya, intentant crear una divisió interna que no encaixa en l’imaginari català ni existeix en la nostra societat. El comportament d’alguns mitjans de Madrid va en la mateixa direcció. És un greu error. Però la DUI, sobretot per la falta de legitimitat democràtica, impactaria negativament en aquesta unió i, per primer cop, serien ‘els catalans’ els separadors”, consideren.

“Veig la DUI com una trampa colossal, que satisfà l’independentisme més abrandat, els del ‘tenim pressa’, però que posa en un carreró sense sortida el president, el moviment que lidera i tots els catalans. També la ciutadania espanyola. És evident que hi ha sectors afins al govern d’Espanya que la busquen de fa temps, la DUI, perquè és l’excusa perfecta per intervenir en el moll de l’os de la societat catalana, com és l’educació, els mitjans de comunicació públics i els Mossos”.

“Aquesta evidència ja ens hauria de fer parar a pensar a tots, catalans i espanyols. Però alhora la DUI seria desobeir no només l’Estat, sinó Europa, que ja és l’àrbitre i ha demanat públicament al president que no la faci, regalant-li un salvavides d’un enorme valor. El president deixaria de ser el president de tots, i Catalunya perdria el seu autogovern, em temo que per molts anys. Aquesta opció no seria un “pas endavant”, sinó l’evidència de no saber-se aturar quan toca per parlar amb fermesa”, indica.

“No hi ha resposta més ferma que la no-violència i la defensa dels drets democràtics. Si el president tria conservar l’autogovern, s’erigirà en el principal garant de la pau social i els drets democràtics a Catalunya, i de la seguretat física i material de tothom”.

“Dirà que no pot admetre la violència generada pel govern central amb els fets del dia 1 d’octubre i la posterior negació de l’existència d’aquests mateixos fets. Una violència que va posar en perill la seguretat dels catalans i la unió social amb la resta d’Espanya. I exigirà responsabilitats a tots nivells. Expressarà també la seva voluntat de protegir l’autogovern i les institucions catalanes, avui amenaçades. I deixarà clar que com a líder de la seva opció política no renuncia a res”, apunta.

Publicitat
Publicitat

109 Comentaris

Publicitat
#65 Moooon d'Utxafava, Utxafava, 17/10/2017 - 21:44

Tinc dues filles i les hi penso deixar un panorama d'esperança, llibertat i democràcia real. Aquests conceptes són absolutament incompatibles amb el que ens ofereix Ex-paña: desil.lusió, violència (cultural, policial, jurídica) i corrupció. Els meus pares van recórrer la meitat del camí (fins l'autonomia) després de sortir del túnel. A mi

#65.1 Sergi, Bcn , 04/04/2018 - 21:40

No te has tomado la pastilla antisupremacismo.

#64 Ramon, Bcn, 17/10/2017 - 12:24

Una mica tard. Per baixar-se les calces ara. El teu discurs és el mateix que el del periodico.

#63 SABOT CATALA AFATXES, BARCELONA, 16/10/2017 - 23:58

Kda día Tinc mes odi a e panya rancunios estat d merda Colla d fatxes pp ciuta fastic i psoe amb el kp i l cor HEM d, aprofiti aqesta oportunidad histórica d fotre l kmp aqests fatxons son cm l maDritz d fútbol Q, el mes beneficiat jugá fent patotes matusserament foteu fastic kbrons i dp d l, 1oct, 894 ferits CATALANS .INOBLIDABLE INDEPENDENCIA JA

#63.1 Jotambétestimo, bcn, 17/10/2017 - 21:26

Una argumentació molt convincent.

#63.3 Sergi, Bcn (Espanya) , 04/04/2018 - 18:50

Creo que no te has tomado la medicación. Te recuerdo que es cada 4 horas.

#62 Domenec Sayós Serra, 08551 TONA, 16/10/2017 - 23:36

Un altre que s'ha cagat a les calçes...

#61 Dominic Sayós Serra, 08551 TONA, 16/10/2017 - 23:33

Un altre que s'ha cagat a les calçes...