Publicitat
Comunicació · 24 de Desembre de 2012. 09:01h.

L'anglès de la classe política

Un '30 minuts' revela el baix nivell de llengua anglesa a la societat catalana

El programa 30 minuts de TV3 titulat Do you speak english? ha mostrat el baix nivell d'anglès que hi ha a la societat, però també en el món de la política. El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, així com els expresidents José María Aznar i José Luís Rodríguez Zapatero queden retratats en diferents aparicions públiques.

Les imatges mostren com l'actual president espanyol va intentat parlar en anglès durant la cimera de la Unió Europea, on es pretenien pactar el pressupost comunitari per al període 2014-2020. Rajoy en una reunió privada amb el primer ministre del Regne Unit, David Cameron, va fer ús del seu spanglish davant les càmeres i li va dir que "it 's very difficult tot això", per referir-se a la dificultat de la situació. En unes altres imatges ni tan sols parla quan es dirigeixen a ell en anglès i es limita a donar la mà.

D'altra banda, el programa mostra com l'expresident Zapatero va atendre els periodistes després d'una reunió amb el primer ministre anglès. "Ens explicarà en anglès com ha anat les converses?", li pregunten. "Parlo en espanyol", respon. En unes altres imatges, l'exlíder del PSOE apareix a la Moncloa amb l'expresident francès, Jacques Chirac, i  l'alemany Gerhard Schröder, i, en spanglish, els hi diu "en els últims temps del govern, cada dia, tots els dies… bonsais".

Finalment, l'expresident Aznar apareix parlant del seu homòleg nord-americà en aquell temps, George Bush, de qui afirma que "ella és el meu amic.  Jo 'sóc' diferents amics a Amèrica, i un d'aquests amics és el president".

Zapatero, en un moment del programa
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Ramon Garriga, Vic, 24/12/2012 - 17:22

Jo vull el model lingüístic de català, espanyol, anglès i alemany/francès dels fills d'en Mas i en Montilla. El model monolingüe en català els hi deixo pels cupaires, la Rosa Cañadell i la caspa reaccionària del catalanisme carlí.

#8 Pere, Lleida, 24/12/2012 - 15:14

Jo em vaig quedar amb la frase del catedràtic de la UB: Catalunya serà trilingüe o no serà. Per què els meus fills no poden estudiar en un model com els de l'escola on van estudiar els fills del Sr. Mas?

#7 sotar79, Gotha (Deutschland), 24/12/2012 - 14:48

Carabassa, aquets perque han anat a escoles pijes, pero el gran nombre de catalans tenen un nivell de idiomes bastant baix

#6 PATRIOTA, CAT, 24/12/2012 - 12:13

la caverna mediàtica anglesa no ens imposarà l'anglès! a Catalunya no necessitem ni espanyol ni anglès, tot en català! L'espanyol, l'anglès i l'alemany i el francès... els deixem pels fills dels nostres profetes, com MAS i MONTILLA... AVE LÍDERS, ELS VOSTRES ESCLAUS US SALUDEM!

#6.1 Ksi, BCN, 24/12/2012 - 15:24

No enganyes a ningú "Patriota"

#4 luis, barcelona, 24/12/2012 - 11:39

El anglès no és important a CATALUNYA
En una sola generació els 500.000 moros CATALANS ja s'ocuparan que l'important sigui PARLAR EL ÀRAB
Ja que ...
Algú creu que parlaran el CATALÀ?

Abans que algú insulti
Parlo perfectament el CATALÀ