Publicitat
Comunicació · 31 d'Octubre de 2011. 10:18h.

Laporta denuncia les "difamacions orquestrades" del Grup Godó

Acusa La Vanguardia i Mundo Deportivo de "propagar mentides promogudes des de l'actual junta directiva"

Laporta denuncia les "difamacions orquestrades" del Grup Godó

Laporta, en una foto d'arxiu

L'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, ha negat que utilitzés el Barça per a negocis particulars i ha carregat contra el seu successor, Sandro Rosell, del qual diu està sent investigat al Brasil per suposat frau fiscal.

"No accepto que s'embruti meu honor amb maniobres indecents articulades contra la meva persona, amb difamacions orquestrades pel grup de comunicació de La Vanguardia i Mundo Deportivo -a més de la inefable caverna mediàtica espanyolista-propagant mentides promogudes des de l'actual junta directiva. L'estratègia del difamar, que alguna cosa queda, per haver patit, ja la conec, malauradament. Però no se'n sortiran amb la seva", ha dit.

En un article al diari El País, Laporta ha negat que guanyés 10 milions d'euros a través del seu despatx d'advocats per assessorar, quan era president del Barça, al magnat uzbek Miradil Djalalov, uns diners que sí que va admetre cobrar en la seva declaració davant del jutge el passat 10 d'octubre, encara que va negar que aquesta quantitat fos en la seva integritat per a ell i el seu despatx.

Laporta ha insistit que aquesta operació no va tenir a veure amb la seva tasca al capdavant del club blaugrana i que, en canvi, aquesta relació empresarial li va permetre aconseguir per al Barça un contracte de 3 milions d'euros que podrien haver estat 5 si l'equip hagués celebrat una trobada a Uzbekistan.

"Mai vaig incomplir cap codi ètic ni vaig utilitzar el FC Barcelona per negocis particulars. Durant els set anys en què vaig tenir l'honor i la responsabilitat de presidir el Barça, el meu despatx d'advocats va treballar amb diverses empreses com a fruit d'acords que majoritàriament es van iniciar fins i tot abans de 2003, any en què comença el meu primer mandat al capdavant del Barça. Alguns d'aquests clients, empreses ben conegudes, també tindrien relacions, com a proveïdors o patrocinadors, amb el FC Barcelona, ​​sense que Laporta & Arbós intercedís mai sota cap concepte ", ha explicat.

Laporta ha recordat que un president del Barça no cobra per la seva funció, de manera que "té tot el dret" a treballar al marge del club. L'expresident del Barça ha tornat a insistir que prendrà totes les mesures legals necessàries per defensar el seu honor perquè, ha dit, "ni el Barça ni la pau social del barcelonisme estan per sobre de la meva dignitat, de la dignitat del cognom que porten els meus fills, no accepto que s'embruti meu honor amb maniobres indecents articulades contra la meva persona".

"Penso arribar fins el final per explicar la veritat. La nostra gestió al capdavant del FC Barcelona va ser molt bona. Vam col·laborar en construir el millor club del món, el millor equip de la història, i deixem una entitat solvent econòmicament, amb els millors ingressos de que mai ha gaudit el club, amb la millor imatge social i solidària. I no permetré, insisteixo, que embrutin una gestió eficient i honesta (...) No necessitàvem un codi ètic ni un consell de sèniors que ens digués el que està bé i el que no, ja que l'ètica comença per un mateix. Per això, com ja vaig anunciar, emprendrà les accions legals corresponents contra qui atempti contra el meu honor", ha apuntat.

A més, Laporta ha contraposat la seva gestió la de l'actual president del Barça, Sandro Rosell, i la de l'expresident blaugrana Josep Lluís Núñez. Segons Laporta, "s'equivoquen si alguns pensen que atacant al meu honestedat aconseguiran fer oblidar que l'expresident Núñez ha estat condemnat a sis anys de presó per una trama de delictes econòmics o que el president Rosell està sent investigat per casos de corrupció, frau fiscal, suborn i blanqueig de diners al Brasil (casos dels que s'han fet ressò les revistes econòmiques més importants del món, com The Economist, però que han estat ocultats per la premsa amiga). Erren en l'estratègia de repetir una mentida per canviar la veritat ".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#27 MARC-SABATES.COM, Barcelona Catalunya , 04/11/2011 - 00:00

Visca Barça de president Laporta ! ! * ! !

#26 Ramon, Barcelona, 02/11/2011 - 01:09

Joan Laporta s'equivoca en una cosa: en fer com que l'assetjament li ha vingut i li ve només del Grup Godó i d'Espanya.

#25 Rocacorba, Girona /Cat/, 01/11/2011 - 19:55

I per el que a mi en consta, ha sigut ell, i domès ell, el que ha començat a tenir gelos, envejes i por de la nova Junta Directiva, que no oblidem, ha sigut votada per els socis, de manera aplastant, com mai a la vida del FC. Barsa.Que esperi, i la Justicia i deu, diràn. O no ?............

#25.1 Francesc, Barcelona, 02/11/2011 - 14:20

Gelosia de què? De la majoria abasegadora que dieu? A mi em fa l'efecte que la gelosia és a l'inrevés. A en Laporta la hi tenien ila hi tenen jurada. Que un president del Barça digui que el Barça és catalanista, però que no fa política ho considero absurd. De política se'n fa sempre.

#25.2 Francesc, Barcelona, 02/11/2011 - 14:26

Franco deia que ell tampoc es volia ficar en política!!!! Ell, que va ser polític des del 1936 fins al 1975! Si en Rossell diu que no en fa, de política, vol dir que es conforma amb l'estat polític actual, el de la submissió i el de l'espoli fiscal i el del retrocés de la llengua.

#24 Rocacorba, Girona /Cat/., 01/11/2011 - 19:52

El sr. J. Laporta, es llicencviat en Dret, i advocat en exercici ¿?, per tant si ell no creu en la Justicia, apaguen l'espelma i mh'os ennemt.El que li passa, es que s'ha cregut, que portaba un reiet al cos, i tenia un tarannà, que a mols nos ens entusiasmaba,

#24.1 Francesc, Barcelona, 02/11/2011 - 13:13

Au, au, llegeix l'article seu a el País.

#23 jo, girona, 01/11/2011 - 17:16

vaya y dónde está el puro y el champan!!!!!!!!!!

#23.1 Francesc, Barcelona, 01/11/2011 - 22:55

Qùe passa amb el puro i el xampany? Que no pot celebrar la victòria d'un campionat. Ni tu ni la Vanguardia ni el Periódico ni les elits catalanes li perdoneu l'independentisme desacomplexat. Així de clar. Noi, la mala geia te la fiques on tu saps o on et càpiga!

#23.2 Francesc, Barcelona, 01/11/2011 - 22:58

Parla d'en Rossell i dels casos de corrupció que esquitxen Rossell i que surten al t'he ecomomist. Aquí, no. És que tota la premsa és del règim, saps?