Publicitat
Comunicació · 17 de Gener de 2022. 09:30h.

L'Ara acusa el Parlament d'"obstaculitzar" la investigació

"S'intentava amagar una situació de privilegi"

L'Ara acusa el Parlament d'"obstaculitzar" la investigació

La directora de l'Ara, Esther Vera, amb Laura Borràs (Foto: Ara)

El diari Ara ha acusat el Parlament d'"obstaculitzar" la investigació periodística sobre els 1,7 milions d'euros que destina a l'any per pagar nòmines de funcionaris que ja no hi treballen. "S'intentava amagar una situació de privilegi", sentencia en l'editorial.

El diari explica que "han passat nou mesos des que l'Ara va fer la primera petició oficial per tenir accés a la informació, i ha calgut que fins a dues vegades l'òrgan de transparència del Parlament donés la raó al diari perquè, finalment, hàgim obtingut totes les dades".

També remarca que "un cop analitzades, es veu que aquest obstruccionisme tenia una raó de ser: s'intentava amagar una situació de privilegi de què gaudeixen un seguit de treballadors públics, que cobren, òbviament, de l'erari públic". "L'escàndol és doble: pel sistema de retribució i per l'intent d'obstaculitzar una investigació periodística", conclou.

Finalment, exposa que el fet que hagi costat tant obtenir aquesta informació és la prova que a dins del Parlament es tenia consciència que la ciutadania difícilment ho entendria". "¿Com s'explica aquest malbaratament quan falten recursos per reforçar el sistema sanitari i l'ensenyament? ¿Com no volen que creixi la desafecció cap a les institucions amb casos d'abús com aquest?", es pregunta.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 JOSEP , CATALUNYA TAMBE ENS ROBA , 18/01/2022 - 10:11

Gracias al DIARI ARA ara ja poden dir CATALUNYA TAMBE ENS ROBA .Hufa a trabes del PARLAMENT CATALÀ .Despres no ja diners per Millorar la Educació Publica .Ni la Sanitat Publica que encara pateixen fortes Retallades .FELICITAR AL DIARI ARA . Por sacar a LA LUZ Algu quel Govern I Parlament Català volien amagar .Per què aixo els perjudica

#16 Vigatano, Vic, 17/01/2022 - 21:12

Els millors! Españnya ens roba! Donde está el Pedo y sus varios trasuntos? Y que vengan estos a dar lecciones de algo...

#15 lluch, barcelona, 17/01/2022 - 19:52

Que raro que el ARA saque esto, la prensa del regim lleva 40 años sin sacar un caso de corrupcion, como los mossos que llevan 40 años sin destapar casos de corrupcion del regim, a saber que hay detras.

#15.1 FER, SABADELL, 17/01/2022 - 20:11

De subvenciones de la gene andará la cosa.

#14 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 17/01/2022 - 19:06

La ciudadanía lo entiende perfectamente.Quizás los del lazo amarillo se sorprenden,pero esto es otro caso más.
Disculpad mi ignorancia, pero ¿que tiene el Ara de especial para ser quienes ahora destapen el pastel ocultado durante 14 años?

¿Nadie ha insistido anteriormente en obtener esa información?

#13 perico palotes, bcn, 17/01/2022 - 18:55

La Laura Borras está muy afligida y por supuesto manifiesta que está a favor de la transparencia, por lo que destituye a los funcionarios que permitieron que se conozca. Así es como actuan los lazis: los que investiguen o faciliten información sobre corrupcion...a la calle