Publicitat
Comunicació · 21 de Novembre de 2014. 14:14h.

Lara ‘salva’ El Periódico

L’editor de Planeta compra el 23% del diari

Lara ‘salva’ El Periódico

Lara, amb Mas i la periodista Sílvia Soler, durant l'entrega d'un premi

L’editor José Manuel Lara està ultimant la compra del 23% del diari El Periódico, segons ha sabut e-notícies de fonts del sector. L’operació, que és a títol individual, significaria una injecció de capital per a una empresa periodística que ha patit en els darrers anys -com la resta de diaris-, els efectes d’una triple crisi: econòmica, publicitària i de model a causa de la irrupció d’internet.

El Grupo Zeta té set diaris, diverses revistes, àrea d’internet, una editorial, plantes d’impressió i una agència de publicitat, però la inversió es refereix només a El Periódico. L’operació, en tot cas, encara no està tancada del tot.

El diari ja va anunciar dimarts passat el nomenament de Juan Llopart -considerat proper a la Caixa -una de les entitats creditores del diari- com a nou vicepresident de la companyia.

Llopart és l’actual president de la comissió executiva del grup, càrrec que compatibilitzarà amb les seves noves tasques. L’economista es va incorporar a Zeta el 2008 i durant la seva etapa va dirigir la reestructuració de l’empresa que, segons el propi diari “ha permès assegurar la viabilitat de la companyia”.

El propi diari, en la seva edició digital, admet que l’entrada de José Manuel Lara a l’accionariat “seria un fet d'enorme valor que contribuiria a consolidar i impulsar el projecte editorial del diari català i del mateix Grup davant els reptes de futur que tenen plantejats les empreses de comunicació”.

Lara ha construït, en els darreres, anys un veritable grup multimèdia. Com a president del Grupo Planeta ja compta amb d’altres mitjans de comunicació. Edita el diari La Razón i, a banda, gestiona Atresmedia, un grup que compta amb emissores de ràdio com Onda Cero Radio o Europa FM i canals de televisió com Antena 3, La Sexta o Neox, entre d’altres.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Dionís, Caldes de M., 22/11/2014 - 17:45

Quan diu que se'n porta els seus diaris i la ed. Planeta a Sevilla?

#6 moianes, Moià, 22/11/2014 - 09:11

Si fins ara el Periódico era "El País" a partir d'ara serà " La Razón"

#4 LLUC, MARXEM JA, 21/11/2014 - 19:11

Veurem Paquito Marhuenda de Director d´El Periódico ? Intel.lectualment, segur que serà superior al pallasset que hi ha ara (un tal Hernández), que té por fins i tot de sortir a les tertúlies televisives per no saber què dir.

#3 angelito, barcelona, 21/11/2014 - 18:47

Lo bueno es que dicen que el objetivo es hacer más próxima a la Moncloa la línea editorial del rotativo. No se sabe si para lograrlo traerá a Marhuenda de La Razón, o a Pablo Iglesias de la Sexta.

#3.1 Marc, Mataro, 23/11/2014 - 12:50

angelito, ... tu pitaras !

#2 arm, figueres, 21/11/2014 - 17:36

osti, jo que creia que dema treurian en portada el cas de quim nadal anant a declarar al jutjat, haure de comprar 1 altre diari