Publicitat
Comunicació · 21 de Març de 2013. 13:06h.

L'Ara veu les retallades a TV3 com un cop a les "estructures d'estat"

"Rebaixar el seu potencial rebaixa també l'ambició del país que volem construir"

L'Ara veu les retallades a TV3 com un cop a les "estructures d'estat"

Portada Ara

El diari Ara dedica gran part de la seva portada a la vaga dels treballadors de TV3, sota el titular "tisorada a TV3" i tot recordant "la reducció del 18% del cost en personal". Aquesta vaga és el tema principal del diari, que dedica 3 pàgines a informar de les protestes. En aquest sentit, es recorda que aquesta és la "tercera tisorada".

També en l'editorial es destaca que "des de mitjans privats, com aquest, reconeixem l'aportació que fan a l'espai de comunicació català TV3 i Catalunya Ràdio des del 1983". Tot i això, consideren que "era i és lògic que aquesta disminució de recursos també hagi afectat des del 2009 fins ara la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals".

"Els fets són que TV3 i Catalunya Ràdio tindran, amb la reducció del 17% el 2013, un terç menys dels recursos que tenien fa tres anys", recorden, a més d'opinar que "la quadratura del cercle és cada vegada més difícil".

"Però, atenció, perquè TV3 i Catalunya Ràdio són dues eines estratègiques de la cohesió social i nacional. Ara que es planteja el camí cap a l'estat propi, ja són dues estructures d'estat. I rebaixar el seu potencial de producció i emissió rebaixa també l'ambició del país que volem construir", conclou.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 ramon, barcelona-c, 22/03/2013 - 00:35

El nivell es mantindrà perque tenim professionals de bon nivell i els que no estàn hiper polititzats i hipersectaritzats (comunistes, social..i erc ,no tots ) treballaràn bé . De passada els editors de telediars , 3/24 etc gent podrían ....
El ARA s'equivoca perque fa el caldo a certa politització

#7 Nadia, Barcelona, 21/03/2013 - 20:18

No necessito TV3 i Catalunya Ràdio per tenir un sentiment o altre, la cohesió social no es construeix només des dels mitjans de comunicació; hi ha altres retallades (sanitat, ensenyament, ...) que si que afecten seriosament la cohesió social. Voleu dir que no hi ha massa corporativisme ?

#7.1 Terraxa, Terrassa, 21/03/2013 - 23:38

Absolutament d'acord, aquest és un país de gremis, tots ells defensant les tarifes fixes.
Malament anem si els nostres sentiments han de dependre dels mitjans de comunicació.

#6 pepe, andorra, 21/03/2013 - 18:56

A mi lo q diga un diario como el Ara es q me da igual. Si por mi fuera, todo lo q no se mantenga con su propia facturación, a cerrar y buenos días. Y si vd. quiere una herramienta estratégica, pues va vd. a la ferretería y se la compra con su dinero. Se puede vivir sin tv, pero no sin medicos y prof

#5 nedland69, Roses, 21/03/2013 - 17:28

Srs.de l´Ara i les retallades en sanitat,ensenyament,seguretat,etc... no son cops a les estructures d´Estat,com sel´s veu cada vegada mes el llautó,aqui hi ha molts d´aquest circ particular que s´esta aprofitant del moment i mes greu encara, jogant amb molta gent,marxin si us plau...

#4 BEJOTA, bcn, 21/03/2013 - 16:00

ARA, ES M0OLT SENZILL:S'HAN ACABAT LES SUBVENCIONS PER ADOCTRINAR CONTRA ESPANYA.LA"MAMANDURRIA" ,HA FET FALLIDA JA QUE NO HI HAN MOLTS ANUNCIS I, LA QUOTA DE TV3 ÉS DEL 11%.