Publicitat
Comunicació · 3 de Març de 2022. 13:00h.

Laura Rosel intenta remuntar

La presentadora de Catalunya Ràdio acumula polèmiques

Laura Rosel intenta remuntar

La presentadora d’El Matí de Catalunya Ràdio, Laura Rosel, acumula diverses relliscades des de que va accedir al programa matinal de l’emissora pública, ara fa un any i mig.

Anteriorment, havia presentat el Preguntes Freqüents a TV3 durant el 2018, fins que va ser rellevada per la productora d’El Terrat -que no va donar explicacions- el gener del 2019 i substituïda per Cristina Puig.

Rosel, de 41 anys, ha protagonitzat polèmiques amb els seus fitxatges per la tertúlia del programa, amb els seus col·laboradors, amb les seves declaracions arran de la pandèmia o amb les seves opinions sobre diversos polítics, la major part d’ells del bàndol constitucionalista.

A més, la periodista, va perdre 100.000 oients respecte a Mònica Terribas en només un any, segons l’EGM de l’abril del 2021. Si els números de Terribas, amb 504.00’ oients, ja se situaven lluny del seu principal competidor -Jordi Basté, RAC1-, Rosel encara ha ampliat més aquesta bretxa en situar-se en 404.000 oients.

La directora del programa va fitxar Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó, per desordres públics, atemptat a l'autoritat i lesions a un mosso. Vivet, entre d’altres declaracions, es va mostrar partidari de que “rebenti” Espanya.

vivet.jpg

També es va posar en un ‘jardí’ amb les seves crítiques a l’epidemiòleg Oriol Mitjà, que va censurar l’actuació del Govern amb la pandèmia. Rosel va sortir en defensa de l’Executiu i va acusar Mitjà de “no ajudar gens”.

Això li va valdre un toc d’atenció del Consell professional de l’emissora, que en un comunicat, li va recordar que els mitjans públics "han de ser plurals, objectius i fiables" i que "la crítica sempre toca".

D’altra banda, Rosel té una secció fixa pels col·laboradors Jair Domínguez o Peyu, que han provocat les queixes dels partits de l’oposició pels seus insults a Espanya. A Peyu, l’emissora inclús li va apujar un 30% el sou per la seva secció d’un minut al programa de Rosel.

La periodista també va titllar la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de "frívola i poc rigorosa”. La seva darrera patinada ha estat aquesta mateixa setmana, quan va sortir en defensa de Carles Puigdemont enfront Josep Borrell.

L’alt representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors va afirmar que el president d’Ucraïna “no és el tipus de líder que fuig amagat en un cotxe”.

Rosel va donar per fet que aquestes paraules de Borrell eren una crítica a Puigdemont i va acusar el dirigent europeu de “pixar fora de test”. “Fa diplomàcia xarona. De mal gust, mancat d’art, de gràcia i de distinció”, va afegir, a més de considerar que el càrrec “li va gran”.

El cas és que Borrell va aclarir posteriorment que amb les seves paraules no es referia a Puigdemont sinó a l’expresident pro-rus d’Ucraïna, Víktor Yanukóvich, que també va fugir del país amagat en un cotxe. Tot i això, Rosel no va rectificar les seves paraules.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#8 Klay, Bsn, 04/03/2022 - 17:35

Llamar a IDA "frivola y poco rigurosa" es faltar a la verdad? A mi, incluso me parece generoso.

#7 FER, SABADELL, 04/03/2022 - 04:23

No ha rectificado como era de esperar. El grado de fanatismo de esta chica es bastante elevado y se le ha visto bastante. Mejor callarse y dejarlo pasar.

#6 Pepe, Barcelona , 03/03/2022 - 17:16

Nunca pasará de novata

#5 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 03/03/2022 - 16:03

Laura Rosel es una mala professional del periodisme

#4 Lolo , Barcelona , 03/03/2022 - 14:36

Aprendiz de Terribas....Laurita, vas por la misma ruta de perdición. Avisada quedas.