Publicitat
Comunicació · 4 de Gener de 2014. 14:50h.

L'autor de l'article sobre TV3 es defensa

El periodista de The Wall Street Journal afirma que va parlar amb "treballadors, el cap de programació i molts més"

L'autor de l'article sobre TV3 es defensa

Imatge d'algunes de les piulades

El corresponsal del The Wall Street Journal, David Roman, ha sortit al pas en el seu compte de twitter de les múltiples crítiques que ha rebut pel seu article en el qual deia, entre altres coses, que a la sèries de TV3 l'habitual era que "prostitutes, matons i delinqüents" parlessin en castellà.

A Roman se li retreu que cités com a fonts la periodista Anna Grau, vinculada al Movimiento Ciudadano d'Albert Rivera, així com al primer director que va tenir TV3, Alfons Quintà, que assegurava que en l'actualitat la televisió autonòmica catalana era pitjor que la cubana o la russa.

Tot  això, i en aquest sentit, ha volgut deixar clar que "també he estat a la seu, he parlat amb més d'una dotzena de treballadors, el cap de programació i molts més". "En resposta a la seva pregunta, i les d'altres: si, he vist TV3 abans d'escriure sobre ella. Veure la tele no és tan difícil, creguin-me", afegeix.

Igualment ha argumentat que "si traiem de l'article a tot el que està en campanya per o contra alguna cosa, no surt ningú!". En aquest sentit ha defensat l'aparició de Quintà perquè "ell ho creu, i va fundar TV3. Potser la seva opinió hauria de tenir algun pes".

En aquest sentit també parla d'un altre exdirector de TV3, Joan Oliver, que "va dir que tots els espanyols són lladres i a més totxos". "Li faran un biopic com a 'el Bertran'? I més llocs polítics? Algun carrer, potser?", pregunta sobre Oliver.

El periodista també ironitza en assegurar que és una "pena" no haver pogut incloure en el reportatge una noticia de TV3 sobre un llibre que afirmava que el Quixot havia estat escrit inicialment en català.

David Roman recomana igualment "preguntar a Anna Grau sobre els debats a TV3. Jo ho vaig fer". Per al corresponsal de TWSJ, "TV3 és només part d'un procés. Ningú diu que TV3 hagi inventat l'independentisme". "Com dic en l'article, la línia de TV3 reflecteix en gran part la de la majoria de catalans, però i la minoria?", es pregunta.

També lamenta que li diguin "caspós". "M'agrada aquesta paraula: què vol dir, que els indepentistas no tenen caspa? Que Rivera la té?". Finalment elogia que "la promoció de la cultura catalana és fonamental per a TV3. I tothom lloa això, fins i tot els més crítics".

Publicitat
Publicitat

110 Comentaris

Publicitat
#67 Bernabé, Barcelona, 05/04/2014 - 21:36

ESo es una verdad como una catedral. En la TV3 fomentan el odio a todo lo que huela a español.

Y la basura de las series catalanas , idem de lo mismo:

Entra un travesti en una peluquería a peinarse:

Qué casualidad! habla en español y con acento andaluz. ESO LO HE VISTO EN PRIMERA PERSONA.

E

#66 pep, manresa, 06/01/2014 - 18:15

Probrissó sionista, no sap què ha fet, en declarar-se enemic dels amics CiUnistes... ara, els centenars de comissionistes de CCOO de TV3, li llençaran pedres, li diran fill de puta i li vetaran la participació en qualsevol debat de patums subvenCiUnades amb 9.000 milions d'euros des de fa 30 anys.

#65 Federalista d'esquerres, Santa Coloma, 06/01/2014 - 12:51

Quan governen partits sectaris i nacionalistes radicals, els mitjans públics esdevenen eines propagandístiques dirigides per comissaris polítics. Això passa a TV3/ Cat ràdio, com passa també a TVE/ RNE. Periodistes titelles dirigits o subornats per polítics fanàtics i irresponsables

#64 Kropotkin, Vic, 05/01/2014 - 19:36

TV3 o RAC1 (siempre con españolistas) no son plurales. Para ver la pluralidad q anhelamos, mirad las TV españolas donde hay cero independentistas

#64.1 charlie gordon, País de la Piruleta (televisiva), 06/01/2014 - 18:17

No es cierto. En las televisiones del resto de España también aparecen independentistas catalanes.

#63 PERE, ARENYS DE MAR, 05/01/2014 - 19:28

Un article d'un espanyol de Madrid sobre un conflicte entre espanyols i catalans és tan neutre com un article d'un xinès sobre els japonesos, d'un turc sobre els grecs o d'un anglès sobre un irlandès. Mare de Déu! Pensava que seria un americà! Però res: un espanyol d'Espanya i espanyolista

#63.1 Funcional, bcn, 06/01/2014 - 09:22

Xenofobia?, la verdad es mas simple. TV3 oculta la pluralidad de la sociedad catalana. Su exposición es absolutista. La existencia de un canal publico cuya principal funcion es la doctrina patriotica separatista es lo mas parecideo a las TV de los predicadores amaricanos. Un excelente negocio eso si