Comunicació · 7 de Juny de 2010. 13:06h.

L'Avui acomiadarà 56 treballadors

L'ERO afecta gairebé la meitat de la plantilla

L'Avui acomiadarà 56 treballadors

Portada de l'Avui

Corporació Catalana de Comunicació SLU, l’empresa editora del diari AVUI, ha presentat al Departament de Treball de la Generalitat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta un total de 56 treballadors dels 128 que configuren la plantilla.

L’expedient de regulació s’ha presentat a Treball sis mesos després que Hermes Comunicacions, editora del diari El Punt i d’altres publicacions, formalitzés la compra del cent per cent de l’AVUI, fins a aquell moment propietat dels grups Godó (40%), Planeta (40%) i l’Institut Català de Finances (20%). L’Avui i El Punt sumen actualment més de 54.000 exemplars i, segons les darreres dades de l’EGM, s’acosten als 300.000 lectors.

"Tant l’Avui com El Punt treballen ara en una nova reorganització interna que els permeti afrontar el futur amb totes les garanties de viabilitat i fer que el lector noti millores substancials en els dos diaris", expliquen.

En aquesta línia, els treballadors de les dues capçaleres (que es continuaran oferint als lectors per separat) compartiran el mateix local, de manera que la seu de l’Avui, fins ara al carrer Enric Granados de Barcelona, es traslladarà el dia 14 d’aquest mes al carrer Tàpies número 2 de la ciutat, al barri del Raval.

Les dues publicacions treballen igualment en una reforma de les edicions digitals de l’AVUI i El Punt, "que en el seu conjunt superen els 600.000 usuaris únics. La nova web de l’AVUI, que s’estrenarà aquest mateix mes, ampliarà els seus continguts i incorporarà nous serveis".

El Sector de Mitjans de Comunicació, Oci, Cultura i Esports de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya dóna "el seu total suport al comitè d’empresa del diari AVUI per haver aconseguit aquest acord després d’un període molt intens de negociacions en les que s’han pogut mantenir els drets laborals dels treballadors afectats".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 sulfuro sulfuro, Barcelona, 07/06/2010 - 17:18

Si el independentismo no es capaz de dar de comer a un periódico menos será capaz de sacar adelante a un país.
Por ciertouándouna consulteta en Parpignan espero que TV3 haga un Adeu France.
¿O es que los de la Cataluña Nord no son catalanes?

#4 Gines, badalona, 07/06/2010 - 17:03

hasta donde yo conozco el AVUI JAMAS HA OBTENIDO BENEFICIOS y eso que nos dicen todos los dias que el independentismo sube como la espuma PERO ERC CAE EN LOS ABISMOS ELECTORALES en cada comicio electoral desde hace muchos años y en las encuestas mas aun.

#3 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 07/06/2010 - 16:48

Ha de ser que només el llegeixen els que van votar l'Estatut

#2 ee, a@a.com, 07/06/2010 - 14:43

Pero si en TV3 dicen que es el diario mas leido de Cataluña.... Debe ser muy rentable

#1 uri, ultramort, 07/06/2010 - 14:36

Vaig llegir la "notícia" diumenge i em va fer molta il·lusió comprovar que s'anuncien "millores substancials"... Ara sí que hi haurà un gran diari nacional de Catalunya