Publicitat
Comunicació · 22 d'Abril de 2010. 10:57h.

L'Avui congela els acomiadaments

Desconvocada la vaga dels treballadors

L'Avui congela els acomiadaments

Portada de l'Avui

L'Assemblea de treballadors del diari Avui ha decidit "per una àmplia majoria" desconvocar la vaga prevista per avui i demà, després d'haver signat un acord amb l'empresa propietària, Hermes Comunicació SLU, al Tribunal Laboral de Catalunya per "iniciar negociacions sobre el nou model de diari, l'organització del treball i el conveni col·lectiu". El Pla Estratègic per a la Viabilitat del diari Avui, presentat el 14 d'abril passat per l'empresa, es deixa així sense efecte.

El pla de viabilitat que va motivar la convocatòria de vaga preveia 65 acomiadaments (gairebé la meitat de la plantilla) i una rebaixa salarial de com a mínim el 6 per cent, entre d’altres retallades de sou.  Amb l’acord signat ahir al Tribunal Laboral de Catalunya, Hermes es compromet que "fins que no s'arribi a acords consensuats no acomiadarà forçosament cap treballador i, en tot cas, si hi ha baixes voluntàries es respectaran les indemnitzacions que històricament s'han donat en aquest diari".

El Sector de Mitjans de Comunicació, Oci, Cultura i Esports de la Federació de Serveis a la Ciutadania (FSC) de CCOO de Catalunya felicita al Comitè de Vaga del diari Avui "per haver aconseguit que el pla presentat per l’empresa quedi sense efecte, però adverteix que la lluita continua per mantenir els llocs de treball i unes condicions dignes per a la plantilla d’aquest diari de referència a Catalunya".

"Ara s’obre un període molt dur de negociacions entre els representants dels treballadors i l’empresa propietària, Hermes Comunicació SLU, i no s’ha de baixar la guàrdia per aconseguir que no es vegi malmesa la qualitat de la informació que aquest important mitjà de comunicació ofereix  a la ciutadania de Catalunya", adverteixen.


Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Terraxa, Terrassa, 23/04/2010 - 21:29

O sigui, que ja saben que algú pagarà. Adivineu qui? Exacte, recordeu-ho el dia que la nostra empresa plegui i en aquest país només quedin funcionaris i subvencionats.

#2 Kim, Girona, 22/04/2010 - 17:23

Seria recomanable que us informessiu millor en atenció als vostres lectors. La infrmació que publiqueu, sospito que és pot contrastada.

#1 Francesc, Barcelona, 22/04/2010 - 15:25

Estimat diari Avui, et desitjo el millor. Llarga vida a l'Avui!