Publicitat
Comunicació · 26 de Novembre de 2008. 18:50h.

L'Avui gira cap a Esquerra

El periodista Toni Cruanyes, director en funcions en substitució de Xavier Bosch

L'Avui gira cap a Esquerra

Toni Cruanyes, al centre de la imatge

El periodista Toni Cruanyes ha estat nomenat director en funcions del diari Avui en substitució de Xavier Bosch, segons ha sabut e-notícies. Cruanyes era el periodista amb el suport d'Esquerra enfront altres candidats com Salvador Cot, Martí Savalls o Toni Piqué, més ben vistos per CiU. Entre els noms que havien circulat hi havia també el de David González.

Llicenciat en Periodisme i Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha fet ampliacions d'estudis a les Universitats d'Stirling, Escòcia (1996) i de Florència (1998).

Des de 1999 fins a 2003 va ser reporter del Servei Mundial de la BBC, a Londres, en anglès i en espanyol per al públic llatinoamericà. D'aquesta experiència en va sortir el llibre El llarg adéu de Pinochet, on explica la detenció i posterior alliberament del dictador xilè en territori britànic.

Des de Londres va col.laborar amb el setmanari El Temps, el diari El Punt i els programes radiofònics Els matins d'Ona Catalana, de Josep Cuní, i L'hora del pati de RAC1, amb Albert Om. Però pel què se'l reconeix més és per la seva feina al capdavant de la corresponsalia de TV3 a Londres. Des d'allà va cobrir els últims anys al poder de Tony Blair, les guerres de l'Afganistan i de l'Iraq i els atemptats del 7-J al metro de Londres.

L'any 2004 va treballar a la ràdio de Nacions Unides, a Nova York. Des d'allà va continuar col.laborant amb mitjans de comunicació catalans. Fins que a finals d'aquell any es va incorporar definitivament a la redacció de TV3, a Sant Joan Despí.

A Televisió de Catalunya ha desenvolupat tasques de presentador al canal de notícies 3/24. Com a redactor de la Secció d'Internacional ha enviat cròniques des de Washington, Cuba, Argentina i el Líban. Durant dues temporades ha estat el responsable de la informació internacional del programa "La Nit al Dia", de Mònica Terribas, fins que el novembre de 2007 ha passat a ser el director adjunt de l'Avui. Participa periòdicament a les tertúlies radiofòniques d'El món a RAC1 i L'Oracle, de Catalunya Ràdio a més d'Els matins de TV3.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 josep ruiz garcia, santa coloma de farners, 28/11/2008 - 18:43

Fema i pepito, espanyolets de pa sucat amb ol , ioi que us agradaria que l'Avui es digues EL HOY ?? doncs us foteu i si no us agarada ja sabeu cap on heu de tirar que de l'Ebre en avall i falta gent....

#31 Ferna, BarCelOna, 28/11/2008 - 10:36

Alguien tiene que continuar con la "formación del espíritu nacional" que decían hace 40 años. El mismo perro, distinto collar. En lugar de subencionar panfletos ilegibles, mejor dedicar el dinero en cosas más interesantes. Hug (Begur) eres muy cansino.

#30 pepito, barcelona, 27/11/2008 - 18:23

otro funcionario mas...cono el avu es un periodico tribal quei no vende ni aunque subvencionaran toda la tirada y regalaran los periodicos. a otro que le pagamos el suledo.
a ver si vendes un millon deperiodicos, listillo.

#29 Jordi, El Maresme, 27/11/2008 - 18:09

L´Avui no gira cap enlloc- ERC no té ni li cal que els periodistes aplaudeixin, si volen criticar que ho facin, no som com el PSOE o CIU que si no ho controlen tot, no estan satisfets. Espero que l´Avui sigui un diari de qualitat, com ho és ara.

#28 manel, moià, 27/11/2008 - 13:15

Endavant Cruanyes!!!! segur que ho faràs millor que en Bosch, massa prepotent i se li veia el plumero. Jo em vaig fer subscriptor tot i en Bosch que no arribava a la sola de la sabata de l'antic director el Gran Vicent Sanchis. Ladran? Cabalcamos! dixit