Publicitat
Comunicació · 20 de Setembre de 2012. 12:02h.

Le Monde diu que el Rei vol netejar la imatge després de "la cacera d'elefants"

Diu que la carta forma part de la nova política de comunicació després del "deteriorament de la seva imatge"

Le Monde diu que el Rei vol netejar la imatge després de "la cacera d'elefants"

El Rei, en una cacera a Botswana (Foto: Rann Safaris)

El diari francès ‘Le Monde’ mostra la seva sorpresa per la carta del Rei Joan Carles defensant la unitat de l’Estat espanyol i considera que el monarca vol netejar la seva imatge després de "la cacera d'elefants".

El rotatiu interpreta que el text i el nou web formen part de "l'impuls donat a la seva política de comunicació" després que el viatge a Botswana l'abril de 2012 provoqués "el deteriorament de la seva imatge".

“Exactament una setmana després de la mobilització de més d'un milió i mig de catalans a Barcelona, aquesta sortida inèdita del rei d'Espanya s'ha vist com una provocació per bona part dels membres del govern de Catalunya”, assegura el diari.

L’article, titulat “La sorprenent 'cyber-carta' del Rei d'Espanya”, exposa que “si les intervencions polítiques del rei d'Espanya són raríssimes, aquesta carta oberta no tenia res d’improvisat” i remarca que “el Rei va sortir de la discreció de la seva funció per intentar restaurar l'ordre al país”.

Le Monde critica tant la forma com el fons, ja que “des del començament del seu regnat, el Rei d'Espanya no ha intervingut en la política interna del seu país excepte en molt poques ocasions, incloent-hi l'intent de cop d’Estat perpetuat per militars el 1981”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Ramon , barcelona, 21/09/2012 - 10:31

Aixó, aixó es lo teu. No et compliquis la vida,recorda al teu Avi.

#3 ciutadà ppcc, Barcelona, 21/09/2012 - 00:04

I ha trobat la manera de fer contents els espanyols.

#2 Carrasclet, Girona, 20/09/2012 - 19:00

Doncs si vol netejar la seva imatge que ho faci posant ordre dins de casa seva, amb la seva parentela i amb ell mateix, però que no ens utilitzi als catalans

#1 jes, bcn, cat, 20/09/2012 - 12:28

Per les reaccions a banda i banda dels Pirineus, sembla que Europa es seguiex acabant allà...o a l'Ebre.

#1.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 20/09/2012 - 14:02

Lo que está claro que se acaba es el respeto, la educación y la cultura allí donde empieza el secesionismo...¿Es que no son ustedes capaces de otra cosa que no sea insultar, despreciar y ofender gratuitamente a los españoles?