Publicitat
Comunicació · 6 de Novembre de 2013. 18:30h.

"Les meves mentides a Canal 9"

Una periodista revela totes les ordres polítiques que rebia: "em renyaven per l'accent català"

"Les meves mentides a Canal 9"

Iolanda Màrmol, en el seu perfil a twitter

La periodista catalana Iolanda Mármol (Mataró, 1973) ha confessat "les meves mentides a Canal 9" després del tancament de la televisió valenciana. En un escrit a través de twitter, Mármol recorda "quan ens exigien gravar a Eduardo Zaplana del seu perfil bo. I l'oda que em van encarregar sobre ell quan va deixar la presidència de la Generalitat Valenciana per a ser ministre".

"També recordo l'esbroncada i els crits que em van dedicar quan en aquest vídeo de retrospectiva Zaplana apareixia en una imatge amb la trànsfuga que li havia permès fer-se amb l'Ajuntament de Benidorm. Recordo poc després, quan de ser l'Elegit, va passar a ser l'innombrable", afegeix.

"Com ens van prohibir que aparegués en els plànols. Com buscava perífrasis absurdes quan no podia nomenar-lo en els meus directes en els lleons, tot i ser el portaveu del PP al Congrés. Quan Camps va imposar la seva llei a Canal 9. Quan ens van donar l'ordre de deixar de dir Francesc perquè fos anomenat Francisco, coincidint amb l'època en què es postulava com a possible successor de Rajoy", denuncia.

Mármol també denuncia "quan van tractar de prohibir-me que expliqués que Zaplana deixava el seu escó al Congrés. Quan em van prohibir dir que Zapatero havia anunciat el xec-nadó, com si d'aquesta manera els valencians no anessin a conèixer la notícia. Quan escrivies 'fracàs estrepitós' i t'ho canviaven per 'èxit discret'. Quan ens van desplegar per lloar les meravelles de Terra Mítica a la seva inauguració i no podíem dir que no hi havia ni una ombra".

"Quan em renyaven perquè em sortia l'accent català 'i això molesta als blavers'. També recordo com corria el cava a les plantes de direcció de Canal 9 a Burjassot les nits electorals de majories del PP, mentre que els redactors menjàvem entrepans de salami", critica.

"Quan es pagaven directes milionaris perquè Camps sortís parlant en directe en ple Amazones. I els milions de vegades en què no em van deixar posar declaracions de l'oposició. O de qualsevol ciutadà que critiqués el PP, o la Generalitat. I recordo també quan ens van prohibir dir 'retallades'".

"Tampoc no vaig poder dir que milers de manifestants cridaven contra el govern. Els manifestants no 'col·lapsaven' el Passeig del Prado, la manifestació 'transcorria per'. I no posàvem pancartes explícites contra Rajoy, ni contra el PP. I van ser tantes, tantes, que un dia comences a sentir vergonya de treballar per a ells. Ara s'acaba. Injustament. Però s'ho han guanyat a pols", conclou.

Publicitat
Publicitat

78 Comentaris

Publicitat
#49 Oriol2, BCN, 08/11/2013 - 19:50

Això de no poder anomenar el Zaplana recorda una mica les històries de la revolució russa del temps de Stalin, que no podies anomenar Trotsky. :)

#47 matrula, bcn, 08/11/2013 - 10:00

Ara tots som persones íntegres que sempre hem criticat als nostres caps i la seva gestió públicament perquè ens ha importat ben poc que ens fotin al carrer, i tant. Per molt còmplice que siguis, o no, els fets poden ser certs. Sé del dir. d'un pgr de C9 que es pagava putes amb diners del pressupost

#46 Humorcillet, Jesús-Tortosa, 08/11/2013 - 09:07

Tranquils, ara ja tenen nous presentadors pels informatius: http://humorcillet.blogspot.com.es/2013/11/los-nuevos-informatius-canal-9.html

#45 Lea, Kimportan Nord, 08/11/2013 - 00:28

¿O sea que por lo que protesta es porque no va a poder seguir mintiendo?


Si realmente fuera como describe y se hubiera opuesto como indica, hace tiempo que ya la hubieran echado.

Conclusión:

A.-El canal era como dice, como son todos, y ella era la primera pelota.

B.- Miente.


#45.1 matrula, bcn, 08/11/2013 - 09:48

Ah, temer por perder el trabajo, por no poder mantener a tu familia, es igual a ser pelota, sí, sí, es una ley universal de todos conocida, claro, claro. Y aunque esta chica haya sido la mayor cómplice NO TIENE PORQUE MENTIR!!! De dónde carajo saca estas conclusiones tan básicas?.

#45.2 Lea, Kimportan, 08/11/2013 - 22:08

#45.1

Matrula: A o B. Elija usted la opción . Pura lógica.

Yo me quedo con la A. Pero podría mentir por :1/ venganza; 2/ Gancho para que la contraten, por ej., en TV3 ; 3/ por Ambas.

Desconozco la situación personal de esta chica pero un periodista debe tener un mínimo de dignidad profesional.

#44 Calimero, barcelona, 07/11/2013 - 20:05

Bien que aguantaba la "represión" mientras cobraba su sueldazo... Eras complice, lo aceptabas por dinero, te prostituias. solo que en vez de abrir las piernas, cerrabas la boca pero viene a ser lo mismo...

#44.1 matrula, bcn, 08/11/2013 - 09:40

Y dale perico al torno, la mala de la película es la trabajadora, claro, claro. Porque todos somo tan valientes cuando tenemos trabajo plantamos a los jefes y los criticamos en público. Sí, sí, seguramente usted lo ha hecho mil veces porque no le importa que le despidan o le hagan moving, claro...