Publicitat
Comunicació · 8 de Novembre de 2013. 16:59h.

"Les meves mentides a l'Avui i TV3"

Una periodista explica com es va tapar “una enganxada monumental entre Roca i Pujol”

"Les meves mentides a l'Avui i TV3"

Anna Grau, en una imatge d'arxiu a TV3 (Foto: TV3)

La periodista i escriptora Anna Grau explica en un article publicat aquest divendres a Crónica Global les seves “mentides” quan treballava a mitjans catalans com l’Avui o TV3. Grau ha estat redactora i delegada a Madrid de l’Avui i col·laboradora a mitjans com TV3, l’Ara, RAC1 o Catalunya Ràdio i actualment signa a l’ABC.

Grau, arran que la també periodista Iolanda Marmol expliqués la censura que patien els redactors de Canal 9, es pregunta si hagués fet la mateixa denuncia si no s’hagués anunciat el tancament de la cadena valenciana.

A partir d’aquí comenta que si es remunta “als meus temps de reportera política al diari Avui també tinc la tira de coses a explicar”. En aquest sentit,  diu que “no existia Espanya, sinó 'l’Estat espanyol' i que la paraula país “es reservava exclusivament per a Catalunya”

Grau revela que “la crisi de CDC als 90 simplement no la vam donar, i una enganxada monumental entre Miquel Roca i Jordi Pujol davant la plana major del partit va arribar a titular-se: ‘La totalitat de l'executiva es pronuncia a favor del retorn de Miquel Roca a la Secretaria General’. Sense esmentar que l'empenyien a tornar a hòsties, és clar”.

D’altra banda, diu que anar a una tertúlia de TV3 era “incórrer en un curs accelerat d'antropologia”. Així, explica que trucaven per “cantar” els temes. “Primer tema: ‘Espanya ens roba’. Segon tema: ‘La independència, més a prop que mai’. Tercer: ‘El català, llengua perseguida’”, relata.

“Això últim era el més graciós perquè, segons arribaves als estudis de TV3 tothom, recepcionista, maquilladora, personal de vestuari, etc, et parlava en un rialler castellà esquitxat de catalanismes. Calia arribar al plató per entrar a l'anhelada bombolla monolingüe, per surar amb escafandre en una Catalunya sense barreja, una mica com Sandra Bullock a Gravity”, afegeix.

Grau segueix assegurant que “amb el temps” va aprendre que “és impossible subscriure al 100% tot el que s'emet o es publica en un mitjà de comunicació en què treballes”. “Ara que signo al diari Abc tampoc combrego al 100% amb tot el que els passa a tots i cadascun dels columnistes de la casa. Però he de dir que allí encara a ningú li ha donat per intentar obligar descaradament a mentir o a deixar-me censurar un article sencer”.

En canvi, explica que això sí que li va passar al diari ARA, on, segons diu, li van censura un article i és per això que “vaig fotre el camp d’allà”. “Que consti que me’n vaig anar perquè vaig voler i no perquè m'haguessin fet fora o deixat de pagar els articles”, matisa.

Publicitat
Publicitat

185 Comentaris

Publicitat
#147 David, Tarragona, 04/01/2014 - 18:42

La professió de periodista sempre l'he trobat oportunista. Recordo una vegada que vaig anar a una manifestació a favor de l'habitatge digne. Un periodista es va acostar per entrevistar-me i totes les preguntes eren pro-bombolla inmobiliaria. Possiblement aquest periodista ara no treballa....

#146 Felip, Barcelona, 11/12/2013 - 19:30

Si a TV3 i l'AVUI l'obligaven a declarar tal o qual, perquè no marxava com ha fet amb l'ARA?
Ens està explicant que és una periodista deshonesta que mentia i manipulava per calers i després critica la censura amb la que ella mateixa declara i reconeix que ha col·laborat activament?
Si us plau!

#144 Roger, bcn, 01/12/2013 - 08:39

Bueno sort que ara treballa en un mitja del tot objectiu.Sembla que a abc.Be no tinc res més a dir

#143 LOLA33, LAPOBLA, 18/11/2013 - 17:18

A Catalunya tenim els polítics més honrats de tot l'univers, segons els Telenotícies de TV3, cap diringent de CIU-ERC ha robat mai un euro.
Els nostres polítics no assumeixen mai cap responsabilitat en gestió ni retallades, tot es culpa de Madrid i quan siguem independents serà culpa d'Alemanya

#142 JoanV, Barcelona, 16/11/2013 - 19:22

Els mitjans de comunicació publics catalans són patètics. Són al servei del nacionalisme pancatalanista però els paguem tots. Si l'Ara fa política i proselitisme doncs, son els seus diners i que facin el que vulguin, igual que fa Intereconomia. Pero que ho faci un mitja public es inacceptable!

#142.1 Ivan, ACE, 24/11/2013 - 10:36

¿El ARA no son nuestros dineros?