Publicitat
Comunicació · 20 de Juliol de 2018. 17:52h.

Les opinions d’un periodista de Catalunya Ràdio

Albert Segura va acusar l'Estat de "segrest d'ostatges"

Les opinions d’un periodista de Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio va dedicar el programa 'Solidaris' del passat 24 de març a la declaració de presó incondicional dels dirigents independentistes presos. Durant l'espai, que es va titular "no normalitzar la repressió", el presentador del magazine, Albert Segura, va abordar "la deriva autoritària" de l'Estat i va considerar la causa contra el procés "la prostitució d'eines bàsiques del sistema democràtic".

Les afirmacions que va fer el presentador del programa durant l'espai va propiciar que el CAC s'hagués de posicionar sobre una eventual falta de pluralitat i neutralitat del conductor del programa.

Albert Segura va fer algunes valoracions de caràcter personal durant l'espai. Durant el programa, va referir-se a la situació política a Espanya com "una deriva autoritària", una "regressió democràtica" a la que va definir com "la prostitució d'eines bàsiques del sistema democràtic".

"Una regressió democràtica espanyola, una deriva autoritària, que està pervertint les regles més elementals de l'Estat de dret; la separació de poders, la llibertat d'expressió, la legitimació de l'ús de la violència per resoldre un conflicte polític, l'abús de poder, la prostitució d'eines bàsiques del sistema democràtic, un tribunal que intenta dirigir un parlament, tergiversant fins al punt de convertir les manifestacions pacífiques del procés en un segrest d'ostatges, amb trets a l'aire, segons Llarena" va afirmar el presentador durant el transcurs del programa.

"No podem desentendre'ns ni ser cada dia una mica més indiferents. Cinc presos polítics més, i ja en són nou" va denunciar Segura. "No és normal haver de marxar a l'exili per poder fer-li de mare a [...], que s'ho mereix molt. Perquè no és normal no poder celebrar l'aniversari d'una filla, empresonat de nou a Estremera. Perquè no és normal haver-se d'acomiadar, entre llàgrimes, de la família a la porta del Parlament, elegit democràticament. No és normal veure els escons buits amb llaços grocs" va manifestar.

Algunes de les preguntes que va formular durant l'espai també van ser qüestionades en un dels vots particulars que va emetre el Consell de l'Audiovisual de Catalunya arran de la queixa, ja que -segons denunciaven- "induïen les respostes en un sentit determinat".

"En quins països en què treballeu habitualment us trobeu aquests atacs a la llibertat d'expressió, aquesta repressió de drets civils, de drets polítics?" va preguntar-li a un dels convidats. "En democràcia, la discrepància i la dissidència són necessàries per evolucionar. Per què els tribunals són tan durs amb les dissidències, siguin polítics independentistes, tuitaires, rapers, escriptors... i tan tous amb la corrupció econòmica?" va dir en una altra pregunta.

El ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha considerat que l'edició del programa 'Solidaris' de Catalunya Ràdio va complir amb el 'Llibre d'estil' de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, gràcies al vot de qualitat del president Roger Loppacher.

Les conselleres Eva Parera i Carme Figueras han considerat que el programa "vulnera de forma reiterada l'objectivitat, imparcialitat i equilibri informatiu" del Llibre d'Estil de la CCMA, i han remarcat que acords com aquest posen en dubte la credibilitat del CAC.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#15 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II No es una república, es un circo, 22/07/2018 - 12:43

¿Y este personaje amarillento, quien coño es? ¿Vive del prusés, si, no? ¿Y si vive del prusés..? a mi que me importa lo que opine...

#14 CARLES QUINTANA FERNANDEZ, Barcelona, 21/07/2018 - 20:55

Moltes gràcies per haver parlat d'aquest programa. No el coneixia i estic totalment d'acord amb les declaracions del presentador.

#13 Galba, Barcelona, 21/07/2018 - 16:53

EL 7S, 8S, 1O, 3O, 21O.... dates que passaran a la historia como exemplars en la historia de la democràcia. Feu pena.

#12 Galba, Barcelona, 21/07/2018 - 12:48

Aquest noiet d'estètica hypster i que a jutjar per la foto esta enamorat de si mateix, qui collons és?: quins estudis te?; d'on ha sortir?; qui el paga? (bueno, això ultim no, tots sabem qui el paga).

#12.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 22/07/2018 - 09:17

Per treballar a la Corpo no cal tenir estudis ni capacitat professional , nomes llençar insults contra tot allò que no sigui indepefatxa.

#11 Grans pensadors nostrats, Bcn, 21/07/2018 - 10:45

Segura, molt original neng!!, potser si parèssiu de repetir frases fetes, tindrieu més èxit.