Publicitat
Comunicació · 11 de Març de 2013. 11:30h.

L'escriptor Jordi Puntí veu "desproporcionat" el sou de Bru de Sala

El columnista d'El Periódico critica els 123.000 que rep de la Generalitat

L'escriptor Jordi Puntí veu "desproporcionat" el sou de Bru de Sala

Imatge de l'article

L'escriptor Jordi Puntí, en un article a El Periódico, fa referència a la informació revelada per e-notícies per la qual Xavier Bru de Sala cobrarà 123.000 euros com a comissari de l'any Espriu. "Salta a la vista que la quantitat és desproporcionada", afirma.

En aquest sentit recorda que "fa mesos que l'augment de l'IVA i les retallades en els pressupostos de cultura fuetegen el sector". "Cada setemana veiem sales de teatre que tanquen, festivals de Música reduïts" o "llibreries que baixen la persiana".

"La situació és tant greu que el mateix conseller Mascarell va presentar un 'pla de xoc'", indica, a més de considerar que "en aquest panorama eixut és una contradicció flagrant que l'Any Espriu tingui un pressupost d'entre un milió i un milió i mig d'euros" i "la feina de Bru de Sala ja se'n mengi prop d'un 10%".

"Algú dirá que en Bru de Sala no en té cap culpa, que la responsabilitat és de la Conselleria de Cultura si creu que mereix aquest sou i l'hi paga. No ho sé. Potser som tots una mica maldestres i encara no hem entés que Bru de Sala, de fet, és un pioner", assenyala.

Puntí conclou que "ara comença una edat d'or de la cultura catalana, en què plouran penics del cel de les subvencions. Fa uns mesos, ell mateix marcava les directrius en un dels seus articles en aquest diari que es deia Més Cultura, més Societat. Després de les eleccions demanava que el nou Govern respectés la Conselleria de Cultura". "Ara l'entenc millor", sentencia.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 12/03/2013 - 17:33

I quan cobren per temporada els jugadors del Barça? Es suposa que la cultura és més important que el futbol, no?

#8 Eduardo González Palomar, Manlleu, 11/03/2013 - 22:07

¡Por lo que se ve Jordi Puntí no dice nada del megasueldo del alcalde de ?su? minipueblo y el ?mío?!

#7 Eduardo González Palomar, Manlleu, 11/03/2013 - 21:56

¿Y del sueldo del alcalde de "su" pueblo y el "mío" no dice nada Jordi Puntí?

#6 CanRauxa, Seva, 11/03/2013 - 20:36

I si en Mascarell encara no tenia prou colocant un adlàter fidel com en Bru, ara també al Joaquim Molins al patronat del Liceu. "Tot queda a casa", o com diuen per altres contrades, "Hoy por mí, mañana por tí...". Que fóra fa molt de fred i sempre va bé que algú et degui favors...

#5 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 11/03/2013 - 14:59

Potser perquè no el cobra ell'. a mi m´agrada com escriu en Puntí. Tinc algun llibre d´ell. Però això de mirar sempre que cobren els altres no ho trobo gaire ètic. Cadascú ha de mirar que ell estigui ben sevit però mai envejar altri. I això que el Bru de Sala no hi simpatitzo massa. El mínim