Publicitat
Comunicació · 2 de Gener de 2014. 12:13h.

"L'Estat és una merda, però com a enemic és implacable"

Gregorio Morán: "en una societat normal el Rei hauria estat ja enderrocat"

"L'Estat és una merda, però com a enemic és implacable"

Gregorio Morán

El periodista Gregorio Morán (Oviedo, 1947), en una entrevista a Jotdown, lamenta que "ara sembla que els pares de la Transició van ser uns polítics acollonants. Miri vostè: els pares de la Transició eren absolutament impresentables. El que passa és que la cosa va sortir bé. Li'n poso un exemple: Miquel Roca Junyent".

"Aquest senyor va aconseguir arruïnar pràcticament tothom que es va implicar en la campanya política més malgastadora de la història d'Espanya, que va ser la de l'Operació Reformista. I tot per no aconseguir sortir elegit ni ell. Només van treure un diputat a tot el país", recorda.

D'altra banda, indica que "un dels trets característics de la Transició és que es van amnistiar a si mateixos". "La Transició va ser un negoci fabulós. El que passa ara és que l'empresa ha fet fallida, però llavors va ser un gran negoci. La Transició és una operació que es realitza entre molt poques persones. I totes guanyen", critica.

En aquest sentit posa d'exemple Carrillo: "quan en els últims anys el veia se'm regiraven els budells. Veure un senyor que coneixes molt bé, que saps que és capaç del pitjor i veure-ho convertit en un avi encantador".

Igualment exposa que "el Rei no es distingeix -i ho ha demostrat al llarg de la seva carrera- per un talent polític notable. En una societat normal -això s'ha de dir així de clar- ja hauria estat enderrocat. Per tota mena de motius: irregularitats econòmiques, irregularitats personals, col·laboració en el 23- F, etc, etc.". "És a dir que a la seva cartilla de serveis el Rei no pot presumir dels seus mèrits, no. Els seus mèrits són absolutament per fer-lo fora. Clarament", afegeix.

D'altra banda, considera que "el que va enfonsar Mario Conde va ser la seva intenció de fer un pols a l'Estat. A l'escalada d'ambició d'aquest tipus de personatge hi ha un moment que perden la noció dels espais. I l'Estat és una merda, sí, però com a enemic és implacable".

Finalment, acusa el també periodista Fernando Onega -company a La Vanguardia- de ser un "pilota". "Conec massa Fernando Ónega com per llegir-me el seu llibre, la seva última mentida". "Feia tots els editorials del diari Arriba, de la Falange", afirma.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#10 cavernario, barcelona, 03/01/2014 - 13:58

Conociéndole, ¿no será que lo que piensa Morán es que no sólo dijo Conde, sino más?

#9 pip, igualada, 02/01/2014 - 18:32

menys mal que a La Vanguardia Española encara els queda 1 que diu les cosos clares... m'hi jugo un pèsol que no durarà gaire, l'escarola el passarà pel turmix.

#9.1 FGR, Barcelona, Espanya, 02/01/2014 - 23:55

Es diu F. M-A. ? Jo penso el mateix

#8 Trinity, Rellinars, 02/01/2014 - 17:32

aquest home necessita més fibra

#6 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI - cOSTA bRAVA - CATALUNYA., 02/01/2014 - 14:54


Sr. Morán,

Les opinions són lliures, i per tan respectables, però els fets històrics són els que són i ens diuen que, a les eleccions que vostè esmenta, el Partit Reformista no va assolir cap escó i, per contra, el Sr. Miquel Roca si va sortit escollit diputat . . . . per CiU

#5 ojo al dato, vizca vizca, 02/01/2014 - 13:56

Cuando habla la entididad
se enmudece el entendimiento