Publicitat
Comunicació · 17 de Maig de 2010. 16:59h.

L'evolució d''El Periódico' amb la Diagonal

El diari del grup Zeta ha passat de defensar la reforma a a la crítica del projecte

L'evolució d''El Periódico' amb la Diagonal

El director d''El Periódico', Enric Hernández

'El Periódico' va començar la setmana que es celebrava la consulta per la reforma de la Diagonal amb un to conciliador en els seus editorials, però poc a poc, a mesura que han anat passant els dies i es veia més clar que tot plegat acabaria malament pels interessos de l'Ajuntament de Barcelona, el diari del grup Zeta ha accentuat les crítiques contra el consistori i ha reclamat dimissions a l'alcalde. Però després del cessament del primer tinent d'alcalde, Carles Martí, el diari ha assenyalat que "la destitució és un sacrifici adequat davant les proporcions del fracàs".

Dilluns passat, el diari publicava l'editorial 'Una Diagonal que no ha de dividir' que defensava la reforma de l'avinguda i apuntava que "la reforma de la Diagonal s’ha de portar a terme i, com que s’ha sotmès a votació, s’ha de respectar el resultat de la consulta".

Però diumenge, el dia que es donaven a conèixer els resultat de la votació i coneixedor del fracàs de la consulta, 'El Periódico' va fer l'editorial 'Diagonal: un fiasco que exigeix dimissions', que a més de reclamar responsabilitats polítiques, apuntava que la consulta "revela inequívocament que ara no es compta amb el consens mínim necessari per afrontar un projecte d’aquesta importància, cost i durada".

Però després del resultat advers pel consistori i la reacció de l'alcalde de fer cessar el primer tinent d'alcalde, el diari, en l'editorial ''Hereu encaixa el gran cop de la Diagonal' ha expressat "en favor d’Hereu" que "s’ha d’anotar que ha encaixat la derrota sense subterfugis i que ha executat immediatament l’obligada assumpció de responsabilitats polítiques per l’equip de govern. La destitució del tinent d’alcalde Carles Martí, home fort del PSC a l’ajuntament i persona clau en la consulta, és un sacrifici adequat davant les proporcions del fracàs".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 David, Barcelona, 21/05/2010 - 09:18

En la línia habitual del "full parroquial del PSC". Res de nou!! Tot és meravellós.

#5 Manel, Vic, 18/05/2010 - 14:15

Típc del tarannà sociata...quan les veuen a venir, les consignes del pensament únic son "canvia el xip que la gent no s´en recorda del que vam dir la setmana passada"

#4 Pau, BCN, 17/05/2010 - 22:43

celebro la professionalitat i independència amb que el Periodico ha abordat la consulta. Penso que els socialistes han collit descontent i els espera una dura travessia pel desert, potser més d'una decada...

#3 eleonor carreño, barna, 17/05/2010 - 20:21

y despues dicen que no hay dinero para los mas necesitados

#2 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 17/05/2010 - 18:36

Es el mismo cambio que han experimentado muchos políticos, actores y escitores etc., que han pasado de franquistas a nacionalistas. Eso quiere decir que están siempre al sol que más calienta.