Publicitat
Comunicació · 29 de Novembre de 2012. 19:57h.

L'"exemple" de Catalunya, segons un articulista del The New York Times

Considera que en cas d'independència dels catalans es "reforçaria una tendència mundial"

L'"exemple" de Catalunya, segons un articulista del The New York Times

Imatge de l'article

Un articulista de The New York Times, Casey B. Mulligan, considera que la situació política de Catalunya "pot servir d'exemple" per a d'altres països com "Líbia, l'Iraq i fins i tot els Estats Units" donat que "una nació petita pot establir-se pacíficament i pot arribar a tenir beneficis a llarg termini".

En un article publicat aquest dijous destaca que "els residents pacífics" de Catalunya van apostar a les eleccions del passat diumenge per donar suport a "una majoria independentista".

"Una Catalunya independent reforçaria una tendència mundial. L'economia del món i la demografia està canviant, i la teoria econòmica prediu que les fronteres nacionals canviaran", comenta.

Assegura que "Catalunya té la seva pròpia llengua, el català, i una llarga història. Amb Franco, Espanya va suprimir moltes de les institucions catalanes" i recorda que molts espanyols van decidir anar cap a terres catalanes perquè és "la regió més pròspera d'Espanya".

"La prevalença dels espanyols a Catalunya, així com la mà dura de Franco, poden haver soscavat un moviment independentista", explica abans de dir que "la mort de Franco el 1975 i el sorgiment de la democràcia a Espanya no va fomentar una Catalunya independent" però "les noves generacions han après català i poden inclinar la balança a favor de la independència".

L'articulista manifesta que els catalans s'oposen "a la quantitat d'impostos que es paga al govern central d'Espanya, en comparació amb els beneficis que rep". Just després afirma que "paga la pena veure" la situació de Catalunya, que "pot servir d'exemple per a Líbia, l'Iraq i fins i tot els Estats Units, on les regions de vegades divergeixen pel que fa a la cultura, l'idioma i les preferències per governar. Una nació petita pot establir-se pacíficament i pot arribar a tenir beneficis a llarg termini".

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#20 Patriota82, Bcn, 02/12/2012 - 14:14

bb no es porque siga siendo parte de Canada sino por la intestabilidad política generada por el independentismo y también por el tema linguistico que obligaba a parte importante de los empleados de grandes empresas a hablar en Frances. Esto hizo que las grandes multinacionales se fueran a Toronto.

#20.1 LA INDEPENDENCIA ES INEVITABLE, GIBRALTAR (UK), 03/12/2012 - 01:20

Per això ha vingut a Catalunya una delegació del Quebec a buscar milers de treballadors qualificats per emigrar al Quebec, mira si estan malament!!!Deixeu el discurs de la por i de les mentides que només feu el ridícul i si no mireu el resultat de les eleccions: majoria clara independentista.

#19 BEJOTA, bcn, 30/11/2012 - 13:29

El Alto Comisionado del Gobierno para la Marca España, Carlos Espinosa de los Monteros, advirtió hoy en el coloquio del Fórum Europa al presidente de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, de que Montreal, que en 1975 tenía el doble de renta que Toronto, ha quedado por detrás

#19.1 bb, Bcn, 30/11/2012 - 14:12

Claro, porque sigue siendo parte de Canadá. Gracias por darnos la razón.

#18 banderesalbalco.cat, Freedom for Catalonia, 30/11/2012 - 13:26

http://banderesalbalco.cat/

Demostrem de manera inequívoca a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades, senyeres i banderes d'Europa al nostre balcó.

#17 Jose Manuel, Madrid, 30/11/2012 - 10:58

Por hablar de algo más parecido y ver como se las gastan los USA en situaciones parecidas, esto se parece más a algunos antecedentes de la Guerra de Secesión y su millón de muertos, como la anulación de leyes federales en Carolina de 1832. Y a Tejas ni les dejaban llegar a los panfletos.

#16 contribuyente, Santo Domingo, 30/11/2012 - 10:51

De risa ¿cuanto cobro?