Publicitat
Comunicació · 4 d'Abril de 2012. 10:06h.

L'home que més sap del cas Palau

El periodista Manuel Trallero publica un llibre sobre les presumptes irregularitats de Fèlix Millet

L'home que més sap del cas Palau

Manuel Trallero amb el seu llibre a l'entrada del Palau de la Música

El periodista Manuel Trallero acaba de publicar -des del passat divendres està a les llibreries- 'Música celestial' (Debat), sobre les presumptes irregularitats de Fèlix Millet al capdavant del Palau de la Música. El llibre -en què l'autor ha treballat dos anys i mig al costat de diversos col·laboradors- esmicola les causes del cas i explica com les principals institucions -incloses la Generalitat i l'Ajuntament- van mirar a un altre costat durant dècades. L'obra és també una descripció de l'"elit" de l'anomenada societat civil catalana.

En una vintena de capítols; l'autor descriu el personatge, la família i la burgesia catalana, però també explica "com va començar tot", "de mirant cap a un altre costat", "de qui controlava a qui" o "del modus operandi". L'obra inclou, d'altra banda, molta informació amb un apèndix amb nombrosos documents: des del famós anònim que va ser ignorat a correspondència, notes de règim intern i recomanacions. És el primer llibre, a més, que té bloc propi es poden localitzar tots els noms que surten a l'obra i que pot seguir-se a Twitter (@celestialmusica)

Trallero descriu minuciosament, entre altres aspectes, des dels regals de casament de la filla de Millet -amb l'import i l'autor del regal- o l'intent de 'successió controlada "que va intentar fer un cop va esclatar l'escàndol la persona d'Arcadi Calzada. També ha intentat esbrinar si les orquestres cobraven en negre, però en aquest cas s'ha topat amb un mur de silenci gairebé infranquejable tot i que han respost, per correu electrònic, a la seva petició.

Com afirma l'autor del llibre, "no existeix un 'cas Palau' ni un 'cas Millet': convertir-lo en un més dels molts casos de corrupció que esquitxen el país és reduir els fets a un simple delicte i centrar l'atenció en uns delinqüents ". "La classe política, les administracions, els mitjans de comunicació, la justícia, l'anomenada societat civil i el mateix Orfeó Català encara han de retre comptes", afegeix.

Manuel Trallero (Barcelona, 1951) ha col·laborat amb La Vanguardia, El Mundo i diferents mitjans digitals. Entre altres llibres ha publicat l'est de Manhattan, Els set pecats catalans, Contra el PP, Barcelona 2004 com a mentida i La invenció de Carmen Broto, amb el periodista Jose Guixà. També ha escrit El llibre dels epònims, on recull tots els insults que va rebre després de més de vint anys escrivint a La Vanguardia. També ha col·laborat a Comràdio i a RAC-1.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Ramon A., Sant Cugat del Valles, 04/04/2012 - 14:08

Ara surt un munt de escriptors fent llibres sobre el cas Palau i tot diuen que son els que en saben mes.
Com es que fins fa poc no ha dit res, serà que Sant Jordi es a prop i tenen que vendre llibres?, han estudiat molt?, ho ha comunicat a fiscalia? , si algú te resposta ho agrairé..............

#3.1 Eufrasio, Barna, 09/04/2012 - 12:48

Porque hay censura autoimpuesta en todos los medios de comunicación sobre las noticias que puedan inducir a pensar que Cataluña no es el paraiso en donde todo funciona correctamente. Solo se puede criticar a un partido que es deshonra de Cataluña y que habría que suprimir o expulsar a sus votantes.

#2 Bernat, Barcelona Neta i Catalana, 04/04/2012 - 13:36

Em pregunto si aquest socialista i espanyolista, també en sap tant dels casos de corrupció del PSOE?

#2.1 Terraxa, Terrassa, 04/04/2012 - 15:46

és que aquest també és un cas de corrupció del PSCPSOE!!

#1 Manel, BCN, 04/04/2012 - 10:32

Més que el jutge? doncs estem fotuts...