El president Enric Marín i sis membres no repeteixen al consell de govern de la CCMA

L'hora dels adéus

El consell de govern sortint de la CCMA, en una foto d'arxiu

El ple del Parlament elegirà aquest dimecres els noms dels sis nous membres del consell de govern de la CCMA. L'elecció suposa que cessen també el fins ara president, Enric Marín, escollit a proposta d'ERC; Roger Loppacher i Eduard Berraondo (CiU); Anna Balletbò, Joan Manuel del Pozo i Àngela Vinent (PSC) i Josep Vinyeta (ICV)

De fet l'elecció d'Enric Marín va ser polèmica perquè fins i tot el Consell de Garanties Estatutàries va emetre un dictamen no vinculant contrari al seu nomenament per la via de decret llei. Marín havia estat, a més, secretari de Comunicació del Govern.

La legislació establia que els consellers de la Corpo necessitaven dos terços dels vots del Parlament per ser nomenats, el que en la pràctica significava el suport de CiU. Per evitar-ho, el govern presidit per José Montilla va aprovar el decret llei que modificava la llei perquè els seus membres fossin designats per majoria absoluta, per evitar que ERC es quedés sense representació al consell de govern després de la marxa d'Albert Sáez, que va renunciar per incoporar-se a El Periódico.

Enric Marín és doctor en Ciències de la Informació i des de 1978 exerceix la docència a la facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. També ha estat degà de la mateixa facultat entre els anys 1991 i 1995. Tanmateix, ha estat membre del consell d'administració de la CCRT, a banda de secretari de Comunicació del Govern en el bienni 2004-2006. Igualment, ha etat membre del consell d'administració de BTV i membre de la junta de govern del Col·legi de Periodistes.

Anna Balletbò és diplomada en Ciències de l'Educació, llicenciada en Història i en Ciències de la Informació. Ha estat disputada del PSC al Congrés des del 1979 al 2000. És presidenta de la Fundació Internacional Olof Palme i Creu de Sant Jordi (2006).

Joan Manuel del Pozo és doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona i professor de Filosofia Antiga i Filosofia Política a la Universitat de Girona. Ha estat diputat del PSC al Congrés entre 1982 i 1997. També ha estat regidor a l'Ajuntament de Girona i diputat al Parlament, i al maig del 2006 va ser nomenat per Pasqual Maragall conseller d'Educació, càrrec que va exercir fins al novembre del mateix any.

Àngela Vinent va treballar com a redactora a Catalunya-Express (1976-1979), Mundo Diario (1979-1980), El Noticiero Universal (1980-1982) i l'Avui, del qual ha estat redactora en cap i sotsdirectora (1982-1990). Del 1990 al 1996 va ser cap de premsa de l'alcalde de Barcelona. Del 1997 al 1999 va ser cap d'informatius de Barcelona Televisió. Del 2000 al 2003 va treballar amb el Grup Parlamentari Socialistes-Ciutadans pel Canvi, i el 2004 va ser cap de premsa del president de la Generalitat Pasqual Maragall.

Eduard Berraondo és llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB. Va iniciar la seva trajectòria professional al Grup Mundo, d'on va passar a TVE. Després d'una breu estada a Sport va ser nomenat cap d'esports a Catalunya Ràdio. Un any més tard, al 1984, es va incorporar a TV3. Al 1997 es va incorporar a TVE. També ha estat director de Canal Català i cap d'informatius. És professor del màster i postgrau de periodisme de la UIC. 

Josep Vinyeta és periodista i llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Ha exercit de director d'Acció Local de la Xarxa Audiovisual Local que agrupa la Xarxa de Televisions Locals, el diari electrònic La Malla.net i l'agència Xarxa de Notícies. També ha estat membre del Consell d'Administració de la societat pública municipal ICB ( Informació i Comunicació de Barcelona) i patró del Centre de Documentació Política (CDP).

Roger Loppacher, advocat, va ocupar transitòriament la presidència de la CCMA quan Albert Sáez va dimitir al 2010. Ha tingut diversos càrrecs als executius de Jordi Pujol. Al desembre de 1999 va ser nomenat secretari general del Departament d'Interior. Anteriorment ho havia estat del Departament de Governació. També ha ocupar la direcció general de Mitjans Audiovisuals els anys 2002 i 2003.  És professor de la Universitat Pompeu Fabra.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Roc Ventós, Barcelona, 28/03/2012 - 16:10

Enric Marín, tu també Roger Loppacher, i tota la resta de vividors. Ara de debò, comenceu a plantejar-vos en què podeu treballar durant molts anys sense cobrar per poder retornar al país tot el que heu cobrat sense clavar ni un sol clau.

#6 Alexia, Manlleu, 28/03/2012 - 11:08

Ja era hora de fer net de comissaris politics del tripartit. Ara, a per la Rosa Marqueta, cap d'informatius i comissaria politica del P$O€-psc i la García Melero, altre comissària sociata.

#5 Concepció , Barcelona, 28/03/2012 - 10:32

Els pobres ciutadans o contribuients millor, ta mbé rebem alguna bona notìcia, foteu al camp d'una
.... vegada!

#4 Luca, bcn, 28/03/2012 - 00:03

cuan els sous serán un % del sou mitjà, llavors parlarem de politica com a expresió d'un país.
Volen guanyar mes? que pujin la mitja dels sous d'aquest pais su-mergent.

#3 Terraxa, Terrassa, 27/03/2012 - 23:12

vale,.... i no em podrien fitxar a mi?
Ho dic per allò de redistribuir, que tothom toqui una miqueta, ara uns anyets jo,... i després un altre... tot plegat seria més democràtic,...o podria anar per sorteig, una loteria que sortegés càrrecs públics!
tindria molt d'èxit!!