Publicitat
Comunicació · 28 de Novembre de 2011. 12:19h.

L'Hospitalet tanca els seus mitjans públics per la crisi

CiU s'hi oposa malgrat la política d'austeritat a TV3

L'Hospitalet tanca els seus mitjans públics per la crisi

Treballadors de TV L'Hospitalet concentrats davant de l'edifici dels mitjans.

L’Ajuntament de l’Hospitalet té previst suprimir, a partir de l’any 2012, els mitjans de comunicació de l’Hospitalet com una mesura per reduir la despesa a causa de la crisi econòmica.

El tancament de la televisió i la ràdio municipals a partir de l'any vinent afectarà un centenar de persones, segons han informat fonts sindicals. Els representants dels treballadors s'han reunit amb la regidora d'Hisenda, Mercè Perea, que ha confirmat la "decisió política" de tancar aquests dos mitjans de comunicació municipal.

Ràdio L'Hospitalet funciona des de 1982, depèn de l'empresa municipal La Farga i el seu tancament suposarà la presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). En canvi, la televisió municipal és una concessió a la productora Lavínia que finalitza al desembre i que no es renovaria.

El grup municipal de CiU a l’Hospitalet , encapaçalat per Mertixell Borràs, ha expressat la seva “sorpresa” malgrat que el Govern de la Generalitat també ha retallat a TV3.

Borràs ha afirmat que “no hem rebut cap notícia oficial per part de l’Ajuntament i, a més, divendres passat ens van presentar el pla de sanejament d’aquests mitjans de comunicació”. Borràs ha volgut fer constar que “si que és cert que hi ha una reunió pendent amb Mercè Perea -segona Tinent d’Alcalde i Presidenta de La Farga- però per parlar del pla de sanejament, i en cap cas, del tancament”.

Borràs ha explicat que “si que enteníem que es dugués a terme un pla d’estalvi i, fins i tot, acceptàvem que aquest comportés una reducció dels llocs de feina però, en cap cas, entenem ni aprovem aquest tancament”. La regidora de CiU ha volgut fer constar, en la seva opinió, els mitjans públics locals “fan una funció social retransmetent la realitat de la ciutat”.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#15 Marc3, Barcelona, 29/11/2011 - 12:11

Però quines audiències tenia aquesta televisió?

#14 Joan T., Barcelona, 29/11/2011 - 08:41

Sociates fent retallades i convergentsiunionistres oposant-s'hi! El mon a l'inrevés!

#13 jordi, l'h, 29/11/2011 - 02:56

la tv es pot tancar,es parla molt poc de la ciutat!!!

però la ràdio no!!!

Els polítics es podríen retallar una mica els sous o gestionar millor l'empresa la Farga,son espectaculars, i hauria calers per la ràdio.

#13.1 Joan, L'Hospitalet, 29/11/2011 - 12:10

Que es parla poc de la ciutat? Estàs de broma, no?

#12 Carles Hostalets, Hostalets de Pierola, 28/11/2011 - 21:43

Ànims Edu (Dalton Gran), si et quedes al carrer tranquil que segur que trobes una altre cosa. Tú si que vales!
Sort!

#12.1 El Dalton Gran, Barcelona, 28/11/2011 - 23:53

Gràcies Carles!! Segur que ens coneixem però només amb la referència del nom no aconsegueixo saber qui ets. Una abraçada!!

#11 Tyr, Barcelona, 28/11/2011 - 18:24

On està la Sra. Chacón, la defensora de la justícia social i taqn crítica amb les retallades? Recordo que L'Hospitalet i també Blanes són del PSC i també retallen. Bé, en aquest cas decapiten al mitjà, perquè ni continua. Una llàstima i més llocs de treball a l'atur. Ara què diran?