Publicitat
Comunicació · 15 de Febrer de 2012. 11:22h.

Libération critica el "nacionalisme provincià"

El diari francés considera que "ofega la vida cultural de Catalunya"

Libération critica el "nacionalisme provincià"

Capçalera de l'article

Un article al diari francés Libération afirma que "Tàpies ha deixat poc espai per a una generació més jove, que espantats per un nacionalisme provincià, ha ofegat la vida cultural de Catalunya de manera lenta, però segura".

En aquest sentit, el director del Ramon Llull, Vicenç Villatoro, en un article a l'Ara, ha explicat que el delegat de la institució a París ja ha redactat una carta de queixa per adreçar-la al diari. Villatoro considera l'article "especialment feridor" i "políticament terrorífic".

En aquest sentit assenyala que "en la matriu artística de Tàpies i en la seva obra hi ha un compromís constant amb la catalanitat". "El Libération ens ve a dir que en els vells bons temps del general Franco sí que anàvem bé, però que després, amb això de la democràcia, va arribar el nacionalisme i ho va ofegar tot". "El que està fent l'articulista és una pura i simple apologia del franquisme", lamenta.

Publicitat
Publicitat

147 Comentaris

Publicitat
#63 joan, Barcelona, 16/02/2012 - 14:52

El patrioterismo barretinero está llevando Catalunya a la ruina económica, moral y cultiral

#63.1 Francesc, Barcelona, 16/02/2012 - 15:38

La barretina va descobrir Amèrica i va donar la volta al món. I la ruïna ve de l'espoli fiscal. En aquest diari digital se'ns posa l'exemple d'Andalusia.

#63.2 Joan, Barcelona, 16/02/2012 - 19:51

No, home, no ....la ruina sempre és Espanya, que vol anar pel món com a gran país i en realitat és tercer món pur i dur, amb una taxa d'atur i de fracàs escolar que fa por, el doble de la mitjana europea. Espanya fracassa ella sola, no li cal l'ajut de Catalunya.

#63.3 Francesc, Barcelona, 16/02/2012 - 20:00

Joan, la situació és molt greu per a tots els catalans, pensin el que pensin i parlin com parlin. Que marxi el 40% del PIB i no retorni CAP economia ho pot aguantar. I és el sistema que es va imposar a la transició, i tot pel patrioterisme espanyol. Però aquí tot fa aigües. O ens rebel.lem o morim.

#62 Ramon, Barcelona, 16/02/2012 - 13:02

Tots els nacionalismes dels altres són provincians... Ep, menys el del meu PPciu gallego-españolos-aragonesos, i sus Zarkos semigavatxos-txeco-eslovacs-italos, que aquest sí que són nacionalistes en estat pur autènticament autèntics.

#61 josep m, la seu, 15/02/2012 - 22:34

Entreu a la noticia, a Liberation, i llegiu els comentaris (en francès), de lectors força cultes, que deixen clara la cosa.

#60 Jordi, Martorell, 15/02/2012 - 22:26

Llavors el seu nacionalisme i accions terroristes contra l'exercit Alemany durant el regim de Vichy eren també actes provincians? SI volen que deixem de ser provicians, serem independents i llavors el nostres nacionalisme ja serà d'estat.

#59 Séneca, Barcelona, 15/02/2012 - 21:09

Esteu mal informats. A la Catalunya francesa no li cal independitzar-se, doncs París està per damunt d'ells, com quasi tots els departaments de l'hexàgon. És a dir, La Catalogne és agrìcola i irrel.levant en tot, mentre que Catalunya està a anys llum de la resta d'Espanya (fins fa poc). Ho enteneu?