Publicitat
Comunicació · 20 de Maig de 2010. 10:18h.

"L'independentisme està quallant"

La Vanguardia lamenta "la catalanofòbia" per l'Estatut

"L'independentisme està quallant"

Imatge de l'editorial

La Vanguardia, en el seu editorial, considera que "alguna cosa està canviant en el cor de la societat catalana. L'independentisme està quallant". En aquest sentit, assenyala que "totes les evidències indiquen que el atzarós viatge de l'Estatut està deixant ferides molt profundes".

El diari critica les "crítiques constants, moltes destempladas, al catalanisme i a les seves aspiracions culturals i lingüístiques, a les reivindicacions econòmiques o infraestructurals catalanes oa la proposta de reformar l'Estatut".

En aquest sentit recorda que "les elits espanyoles no van voler donar importància a la campanya de boicot contra el cava. No la van donar als ofensius comentaris que abundar en la premsa espanyola com a resposta a l'opa de Gas Natural sobre Endesa: 'Millor alemanya que catalana '".

"Tampoc la van donar a les espontànies manifestacions de catalanofòbia que van reflectir les televisions al voltant de les taules petitòries de firmes en contra de l'Estatut organitzades pel PP. D'aquells pols vénen aquests fangs", afirma.

El diari de Godó apunta que "no es pot pretendre que tots els catalans responguin amb fredor racional a una hipersensibilitat crítica que, amb tanta freqüència, sobrepassa el límit del que és raonable per entrar en el sentimentalment agressiu. I, per tant, no pot estranyar el progrés de l'independentisme. Els separadors creen separatisme".

Tot i això, La Vanguardia considera que "una gran majoria dels catalans segueix compartint els sentiments de catalanitat i espanyolitat, segons l'enquesta. Precís és subratllar, en canvi, que separadors i separatistes comparteixen en aquest moment històric l'alegria pel previsible naufragi de l'Estatut".

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Núria, BCN(CAT), 20/05/2010 - 22:46

Quina pena ells que diuen anar de racionals ens demostren cada dia la seva completa irracionalitat. De fet funcionen a cop de rogativa i així ja porten temps. Temps uqe perdem de futur i de benestar. Ells encara esperen que ESP canvii per art de màgia.

#22 cat, cat, 20/05/2010 - 18:52

Admeto totes les opinions, pero que un individu com en Sincero insulti els independentistes anomenant-los "frikis", ell que fa quatre dies es va declarar proper al grup feixista ESPAÑA 2000, em sembla haver d'aguantar massa.

#21 Josep Pla, Girona, 20/05/2010 - 16:18

Crec que és ser friki, que et fotin 20.000.000.000 euros fiscalment, i que et practiquin el genocidi cultural, i seguir sent unionista.

#20 Josep Pla, Girona, 20/05/2010 - 16:16

Sr., Sincero, un 20 % de la població, per fet de ser independentista, no pot ser tota ella friki. Jo tinc una edat i vaig anar a l'escola franquista, i és ara que he pogut llegir, consultar, etc el que he volgut, que m'he tornat independentista.

#19 Ufrasico, Villena, 20/05/2010 - 16:03

Con editoriales así, a ver si algún mal pensado va pensar que con la subvención oficial que recibe ese diario del tripartito de esa taifa no hay bastante para mantenerlo, a medio plazo, y quieren más pasta de los contribuyentes